Роналд Џонсон је пуштен из затвора у граду Финикс у Филаделфији, након што су се ''три генерације његове породице неуморно бориле да докажу његову невиност'', саопштио је његов адвокатски тим, преноси Ројтерс.

''Прво што ће Џонсон урадтити као слободан човек биће да посети гроб своје мајке, која је увек веровала у његову невиност'', рекао је приправник у Џонсоновом тиму Стивен Лазар.

Џонсон је осуђен за убиство човека за којег полиција тврди да је убијен из ватреног оружја у тренутку док је диловао дрогу у свом аутомобилу у марту 1990. године.

Адвокати одбране су тврдили да је Џонсон осуђен на основу сведочења двојице мушкараца чије су се приче ''значајно'' промениле током полицијских испитивања, док пресуда није била поткрепљена отисцима прстију, ДНК или другим форензичким доказима.

Џонсонови адвокати рекли су да су сведоци првобитно рекли да њихов клијент није био присутан, а касније су идентификовали неког другог као потенцијалног осумњиченог, али полиција и тужиоци у то време нису уважили те доказе.

БОНУС ВИДЕО: