Извештај долази након што су Мета апликације, тачније Фејсбук, Месинџер и Инстаграм престали са радом данас у току дана на глобалном нивоу, што је утицало на милионе корисника широм света.

Прекид је забележен у деловима Европе, Кине, Аустралије и Мексика — што је довело до пада цена акција Мете.

"Јутјуб", који је у власништву Гугла, огласио се и на X (Твитер) мрежи поводом овог проблема.

- Радимо на томе! Обавестићемо кориснике када се ствари врате у нормалу - наводи се у саопштењу.

Пао Фејсбук па Инстаграм

Подсећамо, данас је дошло до прекида рада Мета апликација, те су корисници пријављивали да су избачени са својих налога.

Квар је примећен око 16:20. Како се може видети на сајту за проверу рада друштвених мрежа "Доwн детецтор" , проблем је присутан на глобалном нивоу.

Корисници у Србији пријављују да су једноставно излоговани са својих налога на Фејсбуку, Инстаграму и Месинџеру и да не могу да им поново приступе.

Не ради ни Воцап?

У међувремену корисници су почели да пријављују проблеме у раду и Воцапа, још једне у низу апликација у власништву компаније Мета.

А како се спекулише на друштвеним мрежама може бити речи о сајбер нападу, с обзиром на то да су у истом тренутку "пале" четири апликације. Коментари попут "све је пало на супер уторак", "мирише ми на сајбер напад", и "ма немогуће, Америка нема геополитичке непријатеље који би ишта добили ремећењем информационих система током избора" одражавају широк спектар реакција, од забринутости до сарказма.

Иначе, супер уторак описује дан у циклусу страначких избора за председничку номинацију у САД када се гласа у највећем броју савезних држава.

У надметању код републиканаца, на тај дан се може освојити 874 од 2.429 делегата за завршну конвенцију, укључујући и у две најмногољудније државе, Калифорнији и Тексасу.

(Дејли мејл)

БОНУС ВИДЕО: