Најмоћнији коридор помрачења, који настаје под утицајем звезде Батен Каитос, јесте случај када промене и саме околности "упадају" у живот, а догађаје можемо да контролишемо само својим односом према њима. Астролошкиња Јулија Лифанова открива шта нас све чека у овом судбоносном периоду.

И поред тога што март 2024. почиње прилично „тромо“ због положаја Сунца у знаку Риба, крај месеца ће нам рећи да се живот брзо и прилично смело мења. Ствар је у томе што ће се од 25. марта до 8. априла Коридор помрачења одвијати на оси Вага-Ован, која је традиционално одговорна за дипломатију и ароганцију, односе у пару и са самим собом. Случај проналажења равнотеже у заједници неће бити ништа мање важан од себичних и одлучних акција у корист ваше личне будућности.

Фото: Профимедиа

 

 

25. марта биће пун Месец и помрачење у знаку Ваге, што ће јасно разјаснити неке односе, партнерства или договоре. На данашњи дан могу бити потписани важни папири, али могу имати печат тајности или нешто што је искључиво везано за затварање прошлих случајева.

Овде нема енергије новог почетка – пун месец је крај циклуса, па ће 25. март бити финале. Можда ће се решити нека ситуација или задатак који је почео у вашем животу 14. октобра 2023.

За многе ће пун месец и помрачење у Ваги бити носталгичне природе из више разлога:

1. Јавља се у чвору прошле карме

2. Диспозитор Помрачења, Венера, биће у Рибама, између Нептуна и Сатурна, што указује на дубоку емотивну повезаност у вези са неким из прошлости. Осећаћете се као да затварате поглавље у свом животу, али постоји много догађаја, односа и околности које су вам важне. Осећаћете се као да се дуго растајете са нечим што вам је било веома важно. На пример, завршетак важне везе која је била невероватно блиска и кармичка. Ово се односи не само на романтичне везе, већ и на посао и пријатељства.

Ипак, помрачење и млад Месец у Овну 8. априла биће динамичније природе, више усмерени на будуће кармичке задатке. Ован је знак који је одговоран за почетак процеса, избијање, одређени брзи развој догађаја, који ће вам омогућити да отворите ново поглавље у свом животу.

Фото: Профимедиа

 

 

И важно је схватити да ће током догађаја на небу већина планета бити у знаку Овна (Месец, Сунце, Венера, Хирон, Меркур), али ће диспозитор Марс бити у јасној конјункцији са планетом закона и карме, Сатурном. Почетак везе, рада, пројекта итд. имаће карактер, као да сама књига судбине исписује ново поглавље о вашем животу!

Пошто ће Меркур бити у ретроградној фази у време помрачења, сви подухвати ће бити поново предузети. Али, храбар почетак и „преузимање“ иницијативе су овде неопходни, па не оклевајте и почните нешто ново.

Утицај звезде Батен Каитос на помрачење 8. априла

У астрологији велики утицај има и положај удаљених фиксних звезда током догађаја, јер оне могу утицати на формирање енергије догађаја. Током помрачења у Овну, између Сунца и Меркура биц́е звезда Батен Каитос, коју су арапски астролози назвали „Трбух кита” због своје незасите и упијајуће енергије. Верује се да њено присуство у помрачењу може донети драстичне и прилично смеле догађаје. Они не морају нужно бити агресивно-негативне природе: Батен Каитос може да створи ток догађаја због неке особе или групе људи.

Управо у тренутку када вам се учинило да се све доводи у ред, догоди се нека неочекивана промена. Утицај Батен Каитоса може се манифестовати у изненадној промени места становања, путовањима, успонима и падовима у каријери.

Фото: Профимедиа

 

 

Важно је да у конјункцији са Меркуром указује на проницљивост, асертивност и показане квалитете лидера у изабраном послу. То значи да се у време помрачења 8. априла у вашој орбити може појавити ватрена и активна личност. На пример, на послу ће се појавити неки арогантни колега: само пратите развој догађаја, није све тако лоше као што се чини на први поглед.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: