Према извештају, возач је 17. децембра прошле године око 13 сати, након што га је 25-годишња полицијска службеница зауставила и открила да има преко три промила алкохола у организму, изненада ударио полицајку лактом у трбух, наносећи јој телесну повреду.

- Исти је приликом поступања напао полицијску службеницу те су над њим употребљена средства присиле. Ухапшен је и приведен у Полицијску станицу Вараждин те је уз кривичну пријаву предан притворском надзорнику - рекли су тада у полицији.

Вараждинска полиција је раније известила да је инцидент био део рутинске процедуре заустављања возила у Улици браће Радића у Вараждину, када је возач одбио сарадњу са полицијом, под утицајем алкохола од 3,13 промила.

Возач је после инцидента ухапшен и приведен у Полицијску станицу Вараждин, где је поднета кривична пријава и где је предат притворском надзорнику.

Овај случај наглашава озбиљност напада на службено лице и тежину последица које проистичу из вожње под утицајем алкохола. Тужилаштво ће сада спроводити даљу истрагу како би осигурало да починилац буде адекватно кажњен за своје поступке.

БОНУС ВИДЕО: