Након што је јавност сазнала ко су финалисти Песме за Евровизију у први план су избиле две фавориткиње - Анђела Игњатовић Бресквица и Теодора Павловска Теyа Дора, које се из потпуно супротних музичких жанрова својим изјавама надмећу која је већа Српкиња и чија песма више слави патриотизам, док обе стоје на трону ривалства уочи финала Песме за Евровизију.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

 

Наиме, док Бресквица трпи најснажније ударце и најгласније похвале у исто време због песме која је изазвала велику буру због текста, за Теyадору је недвосмислено - лила Рамонда је симбол примирја у Првом светском рату, међутим, обе и те како своју песму доживљавају правом српском, која има јаку поруку и треба да представља Србију на престижном такмичењу.

- Особа која представља Србију је из Србије, самим тим има нешто српско. И моја песма има такође нешто, мелодију која је српска, али је прекомпонована с модерним аранжманом. Рамонда има више значења, али ја волим да је видим као српски феникс, из велике патње можеш да изађеш као победник - рекла је Теyа Дора, док је Бресквица била више патриотски настројена.

Foto: Printscreen Youtube RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

 

 
- Песма мора бити српска, да има српска обележја, текстуално и музикално, мораш да покажеш своју земљу, моја песма има тај српски вајб - рекла је Бресквица, па додала:
- Само моја и Теодорина песма би требало да представљају Србију, то је оно право. Ми, Срби, смо посебни и то треба да се покаже, ми смо небески народ - рекла је певачица чији је костим подсећао на народну ношњу с крилима, док је Теyа Дора имала више стилизован и модернији наступ за песму чије симболика је јако моћна.

Иначе, значка Рамонде се носи на реверу на дан 11. новембра, кад се слави Дан примирја у Првом светском рату, у којем је Србија поднела огромне жртве за победу са савезницима. Теyа Дора је наступала под редним бројем 11, те је и песму послала на конкурс јавног сервиса баш у ноћи између 10. и 11. новембра и то увече, у 11.11.

БОНУС ВИДЕО: