Како је навела др Милена Поповић, екипа Хитне помоћи током ноћи имала је мање посла него што је уобичајено. Истиче да је било 94 интервенције и 17 позива на јавном месту.

- Била је једна лакша саобраћајна несреће ноћас око 1 сат, на искључењу за Плаве Хоризонте. Мушкарац са лакшим повредама, старости 25 година, превезен је у КБЦ Земун. Заиста мирна ноћ што се тиче таквих неких интервенција. Што се тиче тешких траума није било - каже др Поповић.

Међутим, било је алкохолисаних стања малолетника.

- У питању су опет малолетна лица. Оно што се понавља из викенда у викенд, наставља и даље да прати тај неки тренд одржавања. Деца од 15-16 година, без питања пола, мушко, женско, заиста возимо на ВМА у стањима тешког пијанства - каже др Поповић.

Највише звали хронични пацијенти

- Поред ових позива, било је доста хроничних пацијената, који су нас звали. Било је 1411 веза, направљено за 24 сата. Пацијенти који су имали кардиолошке тегобе, болове у грудима, болове у стомаку, то су били ноћас чешћи позиви - каже др Поповић.

Она је дала и савет за пацијенте који су претходну ноћ били у тешком алкохолисаном стању.

- Рехидратација је потребна да би се тај алкохол елиминисао. Потребно је време да јетра обради ту велику количину алкохола. Доста течности, одмарања. Расол као стални савет и наше баке саветовале, може да се узме у обзир- рекла је др Поповић.

(Ртс)

БОНУС ВИДЕО: