Свак има свој разлог зашто му је потребна молитва за смирење ума и душе. У моментима када не видите излаз, само се помолите Богу овим речима:

"Господе Свемогући, апелујем на тебе, слуго Божји, дај ми мир. Помози ми да будем разуман и уравнотежен како бих достојанствено прихватио оно што не могу променити. Дај ми храбрости да донесем исправне одлуке да променим оно што могу учинити. Дај ми мудрост да разликујем прве од других. Дозволите ми да живим у миру и доживим живот какав јесте, уживајући у сваком тренутку.

Тако да све тешкоће и препреке могу сама решити животни пут прихватити као пут до мира и просперитета. Сви греси овога света, тако да су ми постали природни, баш као што је Исус Христ преузео на себе грехе целог човечанства и платио их без осуђивања икога живог. Верујем у вашу доброту и чекам помоћ од вас, Свемогући и Свемогући Небески Оче. Надам се да ћете чути моју молитву и уредити све у мом животу што је боље могуће. Прихватићу шта год Твоја воља и бит ћу Ти захвалан. Надам се свом сретном земаљском животу, који сте Ви уредили, и будућем Царству небеском. Амин."