Како извор открива, С. М. и Стефан Савић нису се познавали.

- С. М. је случајно наишао када је нападач задавао убоде Савићу, покушао је да му помогне, викнуо је "шта радите то, пустите момка". Међутим, тада су нападачи насрнули и на њега и покушали и њега да убију - каже извор Курира.

Према незваничним информацима, он је покушао да се одвезе аутомобилом и затечен је тешко рањен у колима на Теразијама.

Репрезентативац Србије Стефан Савић (23), освајач бронзане медаље на светском првенству у ММА, подсетимо, убијен је након што му је непознати нападач зарио нож у срце после свађе на Дорћолу у Београду.

Фото: ММА Савез Србије

 

Напад на талентованог спортисту догодио се у ноћи између суботе и недеље, сат времена после поноћи, на углу Добрачине и Дунавске улице. Полиција трага за убицом, али и за мотивом злочина, а шта се тачно догодило још увек није сасвим познато.

- Према једној верзији, Савић се у ноћном клубу сукобио са једним гостом. Проверавају се информације да је Савић радио као обезбеђење клуба кад се посвађао с гостом, а свађа је настављена и испред локала. Гост је извадио нож и почео да јури Савића низ Добрачину - наводи извор:

- Кад га је сустигао, убо га је испод пазуха. Савић је успео да се усправи, али је одмах изгубио снагу и пао испред једне фирме на углу Добрачине и Дунавске.

Фото: Д. Миловановић

 

Позвана је Хитна помоћ, која је одвезла повређеног у Ургентни центар, али је он убрзо по пријему издахнуо.

- Полиција је затворила цео кварт и од тада је на снази акција "Вихор 3". Полиција је и јуче била на месту злочина, скидали су материјал с видео-надзора и тражили оружје - објашњава наш саговорник и додаје да ће бити испитани и сведоци крвавог злочина.

- И локал у ком је дошло до сукоба има надзорне камере, па ће и оне помоћи да се идентификује гост који се сукобио с нашим репрезентативцем. Такође, постоји могућност и да је сам напад снимљен, јер у Дунавској улици имамо мноштво фирми које су покривене камерама - наводи извор.

Фото: принтскрин друштвене мреже

 

Стражар који чува једну од фирми у близини места напада рекао је за Курир да је радио у ноћи убиства.

- Видео сам неку гужву на углу, али нисам схватио о чему се ради. Кад сам пришао мало ближе, видео сам Хитну и полицију, све је било блокирано - испричао је човек и додао:

- Међу окупљенима чуо сам да је неки младић избоден у срце након што га је други јурио низ Добрачину улицу. Наводно, имали су претходно неки сукоб и овај га је уз неке псовке избо.

Убијени Стефан Савић је био један од талентованијих ММА бораца, а они који су га познавали кажу да је пред њим била сјајна каријера.

Крајем 2023. је дошао до највећег успеха, освојио је бронзану медаљу на светском шампионату у аматерском ММА, који се одржао у Тирани. Савић је пре само три месеца гостовао у једном подкасту и испричао да је овим спортом почео да се бави са 14 година.

Фото: Јутјуб принтскрин/MMA INSTITUT

 

БОНУС ВИДЕО: