Најновија оптичка илузија која ствара привлачи пажњу на друштвеним медијима тиче се бројева.

Сада, пре него што помислите да је то математичка слагалица и побегнете, дозволите нам да вам кажемо да не морате ништа да „решавате“ у овој слагалици. Само треба да пронађете број скривен на фотографији коју је поделио Инстаграм налог прикладног назива, Оптичке илузије.

Ако сматрате да сте добри у уочавању детаља, онда би ова мозгалица могла бити баш за вас.

Погледајте фотографију. Ваш задатак је да међу гомилом зелених двојки пронађете број 5, који је сакривен негде на слици. Ако сте у могућности да пронађете број у року од 10 секунди, онда имате невероватно фокусиран ум. Јесте ли спремни за изазов?

Да ли сте успели да пронађете тражени број за 10 секунди или мање? Ако то нисте могли да урадите, онда имамо савет за вас – погледајте доњи десни угао слике. Јесте ли видели број?

Неким корисницима Инстаграма задатак је свакако био лак. „Требало ми је мање од 1 секунде, као да је прва ствар коју видим на слици била 5, а онда сам прочитао натпис изнад“, гласио је коментар.

Друга особа је одговорила: „Смешно што сам нашао 5 пре него што сам завршио са читањем реченице.“

Оптичке илузије нису само начин да тестирате свој фокус и моћ мозга, већ нуде и занимљиву забаву са породицом и пријатељима. Ове загонетке помажу да ваш фокус буде оштар и омогућавају вам да тестирате своје способности на забаван начин.

БОНУС ВИДЕО: