Полицијска управа загребачка (ПУЗ) саопштила је да 42-годишњакињу сумњичи за превару, крађу, недозвољено поседовање безготовинског инструмента плаћања и продужено кривично дело интернет преваре.

Полиција сумња да је 42-годишњакиња 2022. под лажним именом отворила профил на друштвеној мрежи те порукама започела комуникацију са 74-годишњаком, наводећи да је лекарка која му може помоћи у побољшању његовог здравственог стања.

Отворила профил под лажним именом

Како би стекла однос поверења, 42-годишњакиња је наставила да се дописује са 74-годишњаком обећавајући му љубавну везу, као и састајати се с њим на разним локацијама на подручју Запрешића, додаје ПУЗ.

Сумња се да је у августу прошле године, након стицања његовог поверења, затражила од 74-годишњака да јој купи телефон у вредности од 1.740 евра, што је он и учинио, да би се неколико дана касније, у намери да му одузме шкоду, састала с њим у његовој кући на подручју Запрешића.

Након што му је дала таблету засад непознатог састава, 74-годишњак ју је на њено тражење попио, након чега је 42-годишњакиња искористила његову ошамућеност те од њега затражила да се састану с њему непознатим мушкарцем на паркиралишту једног запрешићког трговачког центра. Обманути 74-годишњак је то и учинио те је потписао бјанко уговор о купопродаји аутомобила, при чему за своју шкоду није добио никакав новац, истиче полиција.

Нудила му љубавну везу

Уједно се сумња да је 42-годишњакиња крајем августа 2023., из фотроле 74-годишњака, отуђила његову банковну картицу, а потом њом куповала одећу, техничке уређаје и друго. Како би прикрила противправно поступање, неколико дана касније је вратила картицу 74-годишњаку, наводећи да ју је пронашла у свом аутомобилу.

ПУЗ додаје да је 42-годишњакиња једно време обитавала изван Хрватске те да је ухапшена по повратку, као и да је предата притворском надзорнику, док је посебан извештај поднет надлежном државном тужилаштву.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: