Његов тренер Марин Грчић за Далматински портал каже да је Лука био узоран, пристојан и изванредан младић, редован на тренингу. Такође је имао таленат за мали фудбал, према речима тренера Грчића.

За наношење смртоносне ране младом фудбалеру сумњичи се Анте Р., зависник с дугим досијеом. Анте Р. (31), који му је нанео убодну рану прса великим кухињским ножем с оштрицом дужом од 20 центиметара, као и његова два брата, има великих проблема са зависности од дроге и обимним досијеом са пријавама за ремећење реда и мира, туче и крађе.

Према информацијама Далматинског портала, у полицији се бранио ћутањем, а тако ће, према свему судећи, бити и на испитивању код државног адвоката сутра. Очигледно је да ће због тежине самог дела и досијеа завршити у истражном затвору.

Убиство се догодило синоћ око 1 сат на тргу испред хотела Цорнер. Лука Б. био је сам, а Анте Р. био је с братом који је такође приведен. Претходно је дошло до сукоба метар даље у Улици Домовинског рата, након чега Анте Р. одлази кући по нож, враћа се и убада Луку Б. у груди.

Нож пронашли у стану

Полиција је пронашла нож којим је младић убијен у стану убице, пише Слободна Далмација. Нож је укупне дужине 37 центиметара, а сама оштрица ножа је 24. Ухапшени није говорио ништа у полицији, а по службеној дужности брани га познати сплитски адвокат Дарко Станић, који није желео да даје изјаве.

Лист незванично сазнаје и да ће 31-годишњи Анте Р, како ствари сада стоје, бити казнено пријављен за обично убиство и тек ће сутра бити доведен у Жупанијско државно тужилаштво на испитивање, а затим и истражном судији.

Познаници 31-годишњег осумњиченог убице рекли су Слободној Далмацији да је о њему било писано још 2004. док је био штићеник дома на сплитским Брдима кад је пуштен кући за празнике,  па је нестао из родитељског стана, да би га пронашли тек након две недеље. Такође кажу да су чули да је 2011, док је био у Дому у Задру, био укључен у тучу и да је претукао једног од штићеника.

Лекари убоденог 22-годишњака 45 минута безуспешно покушавали да реанимирају

Из Обједињеног хитног болничког пријема КБЦ-а кажу да је  22-годишњак с тешком убодном раном у пределу десног прсишта доведен на одељење Хитне помоћи без виталних знакова. Приступили су одмах реанимацији, али безуспешно, те су након 45 минута прогласили смртни исход.

- У ноћним сатима примили смо 22-годишњу мушку особу с повредом у пределу прсишта. Повреда је нанесена хладним оружјем, највероватније ножем. У тренутку када је особа стигла на наш ОХБП, већ је била започета реанимација. Упркос оживљавању и примењеним лековима и свим поступцима, нисмо успели добити повратак спонтане циркулације и били смо приморани да га прогласимо мртвим - казао је Јосип Крнић.

Детаљније је објаснио врсту повреде.

- Повреда је била поред срца, витални знакови су били ван функција, и дисање, и циркулација, тако да смо одмах морали приступити оживљавању - казао је Крнић.

Како је дошло до сукоба?

Сумња се да је свађа кренула након што је 22-годишњак одбио да да браћи новац, али за сада се случај не води као убиство из користољубља, јавио је раније данас Далматински портал. Људи који познају браћу кажу да живе у јако лошим условима и да су случај за Центар за социјални рад. Сва три брата имају проблема с дрогом и углавном на улици краду новац од пролазника.

Сукоб је синоћ започео испред зграде у којој браћа станују у Улици Домовинског рата. Жртва је тада још била у друштву тројице пријатеља. Ипак, након неког времена дошло је до сукоба с двојицом браће који метар даље, на тргу пред хотелом Цорнер. Наводно се пре тога младић и удаљио, али се потом вратио.

У једном тренутку најстарији брат је отишао по нож у стан у ком живе. Њиме је задао више тешких рана младићу који је покушао да побегне уз Мажуранићево шеталиште. По доласку полиције убица се опирао хапшењу. Када је уведен у службено возило, главом је ударао у жичану преграду у возилу и урлао на сав глас.

(Слободна Далмација/Далматински портал)

БОНУС ВИДЕО: