Наиме, навијачи грчког клуба ПАОК у вишедеценијским су братским односима са Гробарима, симпатизерима Партизана. Није тајна да су протеклих година ишли заједно на неколико гостовања по Европи, када су играли српски или грчки клуб.

Огроман је ривалитет између Гробара и Бед блу бојса, навијачких група Партизана и загребачког Динама. Још из времена бивше заједничке државе, када су имали жестоке туче у Београду и Загребу.

Већ сада је јасно да ће утакмице у Солуну и Загребу бити означене као мечеви високог безбедносног ризика. УЕФА ће имати под присмотром оба клуба, а Грчка и Хрватска мораће да ангажују велики број безбедњака и полицајаца како би утакмице протекле без инцидената.

Фото: Профимедиа

 

Известан сценарио је да две државе, уз подршку УЕФА, донесу одлуку да забране долазак гостујућих навијача. Треба се само сетити нереда у Атини прошлог лета, када је после убиства навијача атинског клуба АЕК Михаила Кацуриса ухапшено више од 100 навијача Динама из Загреба. Они су тада у нередима по улицама Атине имали помоћ од стране симпатизера Панатинаикоса са којима су у братским односима.

Прву утакмицу ПАОК и Динамо играће 7. марта у Загребу, а реванш је седам дана касније у Солуну, када се очекује долазак неколико стотина Гробара у Грчку. Друштвене мреже су се већ усијале и тамо је практично почео навијачки окршај.

Фото: Профимедиа

 

БОНУС ВИДЕО:

(Курир спорт)