Иван Босиљчић је на конференцији за медије поводом премијере филма "Јорговани", која ће се одржати на Фесту 27. фебруара, објаснио како је дошло до реплике "Тишина, а сад мало она", коју смо имали прилике да видимо у виралном трејлеру.

Фото: Јутјуб принтскрин/Adria Film

 

 

"Кривац" за рекреирање реплике из култног филма "Маратонци трче почасни круг" је управо глумац, а сада је открио како је до тога дошло.

- Ја сам давне 2008. године играо у мјузиклу у Позоришту на Теразијама Мирка Топаловића и то је била моја велика позоришна шанса. До тада сам увек играо неке хероје, људи су већ мислили да су све видели од младог глумца, а онда ми је Кокан Младеновић дао да играм тог блесавог човека и онда је за мене то био корак напред - испричао је Босиљчић, те додао да сматра да и филм "Јорговани" сматра својеврсним кораком напред.

- Тако осећам и ову шансу, јер ово је баш један концепт, који ће, верујем, у кинематографији, за Бобу и за мене бити корак напред, али оно што је још једна мало занимљивија ствар је да је улогу Ђенке у "Маратонцима" играо мој Гордан Кичић, тако да се то што смо ми кумови у овом филму, поновило. Тако да сам ја нашем поријатељству, нашој сарадњи, и наравно том великом филму, посветио ту реплику "Тишина, а сад мало она" - закључио је глумац кроз смех, те открио да је поменута сцена снимљена из првог пута.

 

 

- Сцену смо снимили из првог пута. Уопште нисмо вежбали. Мислили смо да ћемо накнадно снимити у студију. То што видите у филму је најаутентичнији могући моменат. Композитори, редитељ, сценариста, продуценти када су видели колико је то аутентично, нису хтели да кваре новим препевавањем и упеглавањем. Убележили смо се баш како је било тад.

Иван Босиљчић је веома везан за истоимени мјузикл Позоришта на Теразијама. Он је, подсетимо, у представи „Маратонци трче почасни круг“ у режији Кокана Младеновића играо улогу Мирка Топаловића, за коју је награђен за најбољег младог глумца на Фестивалу Дани комедије у Јагодини 2009. године. Партнер, каои у филму, био му је Кичић, који је играо Ђенку. И у филму су опет кумови.

БОНУС ВИДЕО: