Друга сезона серије "Азбука нашег живота" вратила нам је драге ликове, с новим заплетима и причама, а једна од најзапаженијих је глумица Миона Марковић, која игра Марту.

Фото: В. Данилов

 

 

Шармантна глумица има иза себе завидну биографију – играла је серијама "Мочвара", "Жигосани у рекету", филмовима "Вера" и "Муње: Опет!" и многим други успешним пројектима.

Миона спада у личности с јавне сцене које не експонирају свој приватни живот, па тако не говори о свом браку с режисером Давидом Алићем, као ни о породици, али је познато да ја она ћерка угледног историчара Предрага Марковића.

Глумица је у неколико наврата направила изузетак и причала о свом оцу, а једном приликом је на Инстаграму поделила да је она "татина принцеза" и како се дивно опходи према њој.

 

 

– Мој нежни отац, који своју ћерку увек љуби у руку чиме јој не дозвоља да изгуби улогу “принцезе”, чак и када она мисли да је то више није могуће, јер забога сада је већ млада жена, а не девојчица. И да знаш тата колико год ја превртала очима на то, увек се мало и смешим, јер баш је лепо бити принцеза – истакла је Миона.

Једном приликом је за татин рођендан поделила њихову стару фотографију, која је заузимала посебно место у дому Марковића.

– Не сећам се када је и како настала ова фотографија, али знам да сам је увек гледала у татиној радној соби закачену за ивице рама једне слике. Онда сам је узела и ставила у свој новчаник. Новчаник су украли. Тата ју је опет некако нашао у старом компјутеру и скенирао и иштампао на обичном папиру у колору. Пошто је папир осетљивији мало се слика похабала и као таква мени опет скенирала, то је ова коју видите сада.

 

 

- Ово је мени доказ да су фотографије важне, јер иако не знамо када и како су настале оне неке посебне, увек дожијавамо изнова и изнова. Можда је ово моја наша омиљена слика јер знам да је и татина – објаснила је она. – Можда, али све то није ништа много битно него ја се расписах јер је мом тати данас рођендан ! Срећан ти твој дан тата. Воли те твоја кћер

Глумица је, иначе, и унука Јована Марковића, сценаристе "Жикине династије".

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: