Импресивна филмографија и бројна признања сведоче о изванредном таленту и доприносу филмској уметности глумице Мирјане Карановић. 

Мирјана је тумачила јаке жене, које су у појединим ситуацијама биле чак и јаче од себе, јер су их животне ситуације на то навеле.

Фото: АТА имагес

 

 

Глумица је сада открила како гледа на мушке и женске улоге.

- Дуго нисам размишљала, нити сам била освешћена о том питању колико је женских, а колико мушких улога у глуми. Знала сам и то се види и по неким поделама по позориштима и по томе колико је глумица у односу на глумце. То се не односи само на то да ли је запослена већ и на то да ли игра неке велике главне улоге. Док сам била млада, мислила сам да ћу се прилагодити и да ту не могу ништа. Лично нисам знала на који начин бих могла да променим то, само сам се трудила да радим најбоље што умем. Међутим, кад сам дошла у неке године, рецимо у четрдесете, када сам заиста мислила да ће моја каријера на неки начин бити готова, да ћу од тада играти само епизоде, што у позоришту, што на филму, одједном сам почела да добијам велике и лепе женске улоге на филму, и то је у великој мери утицало на мене. Охрабрило ме је, и то веома, рекла је глумица.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: