Мирослав Вицковић је преминуо у Подгорици 2004. након кратке и тешке болести.

А Маријина мајка је радила као професор у подгоричкој гимназији „Слободан Шкеровић“, и ћерки је била инспирација приликом креирања улоге професорке Наталије у серији „Радио Милева“.

Фото: Јутјуб принткрин

 

 

‒ Многи који познају моју маму звали су док је ишла серија да ми кажу да јако личим на њу. Драго ми је ако је тако ‒ истакла је једном приликом Марија за "Хелло" и додала да јој мајка, иако је похађала школу у којој је она радила, ипак никада није била професорка:

‒ Није, биле смо у различитим сменама. Иако је у пензији већ десет година, није се много променила. Када сам од пријатељице добила на поклон грамофон, замолила сам је да ми позајми неке плоче. Док је бирала шта ће ми поклонити пропитивала ме је: „Ево, даћу ти Моцарта. Ти, Марија, знаш шта је "Реквијем"?“.

 

 

Марију Вицковић је публика заволела у домаћим серијима “М(ј)ешовити брак”, “Грех њене мајке”, “Мирис кише на Балкану”, те у “Војној академији” 2019. године је глумица у “Ургентном центру”, где је тумачла лик докторке Симониде.

- Баш је изазов играти ову улогу. Први пут играм тако нешто. Оно што је интересантно је да је она прва жена хирург који се појављује у серији и самим тим пролази трновит пут борбе за своју позицију међу колегама које су све мушкарци. Улога је јако захтевна, али она је жена борац и неко ко је храбар и свој, те ми је самим тим и блиска - рекла је једном приликом за “Блиц ТВ магазин” Марија Вицковић.

 

 

Према њеним речима, драго јој је што кадар дели са драгим колегама са којима је већ раније сарађивала, а међу њима су и њени пријатељи.

- Екипу глумаца, осим старе поставе, чине и Драган Мићановић, који ове сезоне тумачи главни лик и са њим и имам највише сцена, затим Никола Вујовић, Слобода Мићаловић, Бранко Цвејић. Углавном све моје драге колеге са којима сам досад у позоришту радила - нагласила је Марија једном приком.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: