- Песма је била намењена Весни Змијанац, али она није желела да је сними да не би нарушила своју југословенску популарност, док сам ја молила Захара да ми је да. Тек када је она одбила, рекао мик је: 'Добро, ево ти' - насмејала се певачица.

Фото: Игор Маринковић

 

 

Иначе, Гоца је током гостовања у једној емисији открила како је баш због те песме забрањена у Хрватској и Црној Гори:

- На Косову и Метохији сам била пре две године, морам да кажем да песма "Видовдан" није ни Захарова, ни моја, то је песма народа, ово је песма Срба. Добила сам много због те песме, али много сам и изгубила. Изгубила сам тржиште, не зову ме у Хрватску да певам, али сам добила песму која ће живети и после мене, ово је оно што остваљам за будуће генерације - рекла је Гоца, па открила да из истог разлога не наступа ни у Црној Гори:

Фото: АТА имагес

 

 

- Не зову ме ни у Црну Гору, нисам тамо певала више од двадесет година, чак је песма "Видовдан" забрањена на свим медијима. Ја не размишљам о томе, ја нисам националиста, ја сам родољуб која воли своју земљу и то је најважније. "Видовдан" је права српска песма, и то је важно. Колико сам ја пута плакала са публиком због те песме, и док смо је певали сви, сви смо плакали. Мене политика не занима, спорт, музика и уметност спајају људе и то је најважније - истакла је певачица у емисији "Премијера - викенд специјал".

БОНУС ВИДЕО: