На сцени је живот изгубио легендарни Манда, а на снимњима су се дешавале разне незгоде где су умало изгубили живот како познати глумци тако и режисери или сниматељи..

 

Фото: АТА имагес

 

Глумац Богдан Диклић тешко се повредио на снимању филма „Турнеја“ недалеко од Приједора , када је испалио рафал из „калашњикова“ и једна од испаљених чаура погодила га је у лево око.

Како није било могуће да му се укаже помоћ на терену, продуцент филма и глумац Тихомир Станић, директор Слободан Павићевић и редитељ Горан Марковић повређеног Диклића одмах су ставили у аутомобил и одвезли у болницу у Приједор, одакле је превезен у Бањалуку. Офталмолози су га прегледали, констатовали да је повреда ока тешка и санитетским возилом Диклић је превезен на ВМА.

Драган Кресоја погинуо са сином

Редитељ Драган Кресоја је погинуо 6. новембра 1996. у 51. години живота снимајући прве кадрове филма "Сутон над Београдом". Хеликоптер у ком се налазио те ноћи је приликом заокрета ротором закачио Дунав и пао у воду, живот су изгубили Кресоја и његов син, као и пилот.

Емир Кустурица

Фото: Профимедиа

 

Прослављени режисер, глумац, музичар и писац Емир Кустурица се лакше повредио у Требињу где снима филм „На млијечном путу“ са Моником Белучи. До незгоде је дошло када је, наводно, магарац на сету пао на Кустурицу и нагњечио му ребро. Појавила се вест и да је Кустурица „пао с магарца и том приликом задобио потрес мозга“, што се одмах проширило интернетом, на шта је редитељ рекао:

- Нити сам пао, нити сам повредио главу. Мало сам нагњечио лист десне ноге самаром, али то је већ прошлост. – изјавио је тада за „Новости“.

Урош Јовчић

ФОТО: АТА

 

Глумац Урош Јовчић, који се прославио у филму "Монтевидео, Бог те видео", такође је доживео незгоду на снимању поменутог филма, која на срећу није имала теже последице.

- Једна од анегдота везана за мене је када смо снимали серију у хангарима плавог воза. Тај дан смо играли карте, међутим када је дунуо ветар све је одувао испод вагона. Као најмлађи сам сишао у рупу испод тог вагона и упао у шахт за промену уља - признао је глумац и додао шта се даље издешавало и како су после тога наставили снимање.

- Унутра сам био изнад појаса. Сав сам био прљав, блатњав, само што дно нисам пипнуо. Био је мркли мрак, људи нису могли да верују шта се дешава. Изударао сам се са свих страна, у костиму, пала је грдња јер су имали сличан костим, али не исти. Следеће сцене сам снимао иза седишта да се не би видело да је различита одећа у питању, али све је то симпатично - објаснио је Урош, пише Курир.

Владимир Миливојев пао са литице

Владимир Миливојев (51), сценски реквизитер, настрадао је 14. јула на снимању филма "Олуја" када је пао са литице у провалију, а екипа филма и пријатељи сада су се од њега опростили читуљама.

Подсетимо, Миливојев је пао низ литицу на Бањској стени на Тари, а како је за Курир објаснио извор упознат са случајем, он је после снимања сцене сео на литицу и када је покушао да устане изгубио је равнотежу или се оклизнуо и пао у провалију дубоку неколико стотина метара.

Глумац Милорад Мандић Манда преминуо током представе

Познати глумац Милорад Мандић Манда преминуо је 2016. године на бини усред премијере дечије представе “Петар Пан” у УК “Вук Караџић”.

- Представа је почела нормално и све је било у реду првих 15 минута, а онда је на сцену изашао Манда у улози Капетана Куке само је ођедном пао на под. Ми смо мислили да је то све део представе, а онда су се у сали упалила светла и схватили смо да нешто није у реду - каже нам жена која је са децом била на премијери. Збуњена публика још није схватила шта се дешава када је супруга Милорада Мандића потрчала из публике на позорницу, а за њом и Слобода Мићаловић која је са ћерком гледала представу.