Холандске палачинке са јабукама су популарне на Западу, а врло укусне и другачије од оних на које смо навикли. Идеалне су јер можете да комбинујете воће по жељи. Како су сада јабуке најсигурнија опција, предлажемо њих. Можда ћете желети да направите и палачинке без брашна, млека и јаја. Ево и како се праве холандске палачинке са јабукама!

Фото: Shutterstock

 

Састојци:

  • 130 г обичног брашна
  • 3 јајета
  • 130 мл пуномасног млека
  • Мало свеже ренданог мускатног орашчића
  • Прстохват соли
  • 3 кашике несланог путера
  • 2 јабуке
  • ½ кашичице млевеног цимета
  • 1½ кашичице смеђег шећера
  • 1 кашичица путера
  • Шећер у праху за посипање
  • Мед за попрскати преко палачинке

Рецепт за холандске палачинке са јабукама

Корак 1

  • Пржите јабуке

За холандске палачинке са јабукама загрејте рерну на 220°Ц. Док се загрева, ољуштите јабуке и исецкајте их, а затим их посипајте циметом и шећером. Растопите 1 кашичицу путера у тигању на средњој ватри, а затим пржите јабуке са циметом, мешајући с времена на време, док цимет и шећер не постану провидни и стакласти – 5–10 минута.

Корак 2

  • Направите смесу за тесто

Док се јабуке прже, направите тесто. Измешатје све састојке за тесто док смеса не постане глатка.

Корак 3

  • Загрејте рерну и истопите путер

Ставите плех у рерну и након неколико минута додајте 3 кашике путера, а затим вратите посуду у рерну. Оставите 3-5 минута док се путер не растопи, али пазите да не изгори.

Корак 4

  • Сипајте тесто и јабуке

Сада будите брзи: извадите посуду из рерне, сипајте тесто, прелијте трећином мешавине јабука, па вратите у рерну. Пеците 15-20 минута док тесто не порумени, не дигне се и испече, али не отварајте рерну пре него што прође 15 минута. Брзо извадите посуду, кашичицом ставите преосталу мешавину јабука у средину палачинке, а затим поспите шећером у праху и послужите одмах – по жељи са мало меда. Уживајте у холандским палачинкама са јабукама!