Сада је на свом Инстаграм профилу поделила студију, односно видео о траумама о којима говори светски познат доктор, Габора Матеа. Матеа је у видео говорио о конзумирању алкохола на један несвакидашњи начин. 

Познати канатски терапеут чији корени вуку из Мађарске је рекао да особе које имају потребу да прекомерно конзумирају алкохол не треба називати алкохоличарима, нити их поистовећивати са њиховим стањем. Треба их посматрати као индивидуе које се сусрећу са дубоким емоционалним болом. 

Ана је у опису објаве написала да ће можда неки ово схватити као правдање, изговор, али је ипак решила да подели са светом мишљење једног оваквог стручњака на тему алкохолизма.

- Земљани ће рећи... Да, то је изговор. Али има и оних који су на висој фреквенцији, па ће разумети - написала је Ана уз видео доктора, који је у октобру и у Београду држао предавања у организацији Фондације Новак Ђоковић.

Једно је сигурно, његове речи у Николићкиној објави никога неће оставити равнодушним:

- Чак и неко ко тешко пије сада и каже ја: "Ја сам алкохоличар", ја кажем: "Не ниси!" То није ко си ти! Ти си особа која тренутно пролази кроз много бола и користи алкохол да угуши тај бол, али то ниси. То није оно што си ти, тако да не постоји особа која се опоравила и која више није алкохоличар. Чак ни алкохоличар није алкохоличар у смислу о којем сада говорим. Да, они пију. Да, они повређују себе. Да, они уништавају своје животе. То је све тачно. Не може се порећи. Треба признати. Али, шта ако кажемо, шта ако забранимо реч "зависник". И да не можеш рећи то о било коме и да је "тај и тај" зависник? Шта би рекао о њима? "Тај и тај" је људско биће које је много патило у животу и тренутно покушава да побегне од своје патње овим одређеним понашањем које признаје истину без идентификовања особе са таквим понашањем - прича у Аниној објави чувени мађарско-канадски лекар Габор Мате који се посебно бави емоционалним стањима као што су стрес и траума.

БОНУС ВИДЕО: