Лепа Брена важи за једну од највећих звезда бивше Југославије, а на сцени је активна и присутна већ неколико деценија, док интересовање за њу и њен песме не опада.

Фото:АТА имагес

 

 

У јеку популарности деведесетих година снимила је велики број атрактивних спотова, којима је успела да своји срца људи широм бивше Југе, али је један спот који је певачица снимила био и те како споран и није се допао Војсци Југославије, па је забранила његово емитовање.

У питању је био спот песме "Љубав је" из 1996. године, коју потписује Дејан Милићевић. 

Једна песма, међутим, "Маче моје", била је забрањена 1985. године, али и један спот, што је мало ко знао.

- Је л' се сећате ове песме? Била је забрањена 1985. године. Да вилице не би попустили са лажним моралом, да им отпевамо у сласт! Увек сам се згражавала тог лажног, фалш морала - казала је Брена на једном концерту

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Модни фотограф прокоментарисао је догађаје око спорног спота.

- Никада ми неће бити јасно зашто се Војска Југославије стидела спота са Лепом Бреном. Тек што се два дана емитовао на Пинку, стигао је допис из Генералштаба у коме се строго забрањује даље приказивање. Штета... Могао је то бити спот за сва времена. Брена маршира са специјалном јединицом, пева у касарни, војници око ње вежбају... Чак ни ја немам тај спот у архиви - испричао је једном приликом Дејан Милићевић.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/РТС шоу програм

 

 

Спот Лепе Брене у међувремену се ипак појавио на Јутјубу, а у њему је Брена испод војничке раскопчане кошуље носила је само брус.

БОНУС ВИДЕО: