Младићево здравствено стање је већ неко време нарушено, а у јануару му је уграђен пејсмејкер.

- Та посета је на његов захтев и он је изричито тражио лекаре из Републике Српске. Најзначајније је што ће га прегледати доктори којима је матерњи језик српски и то ће бити важно због комуникације и упутстава. Ипак је то бољи квалитет прегледа него преко преводилаца с холандским лекарима - рекао је за Курир Ратков син Дарко Младић.

Он је истакао да је у досадашњем лечењу његовог оца било бројних лекарских пропуста, те да је посета од великог значаја због утврђивању тренутне здравствене ситуације, као и предлагања како наставити лечење.

Фото: ЕПА

 

- Ми смо имали доста замерки на рад холандских лекара и битно је да наши лекари оду тамо, јер ми не добијамо документацију на адекватан начин. Мој отац је већ дуже доста слаб. Има озбиљне здравствене проблеме, није му лако. Не жали се јер такав је, генерално, по свом карактеру, али је јасно да му је тешко.

Фото: А. Станковић

 

Најважније је да лекари виде какво је реално стање и да видимо да ли могу да се дају сугестије и шта треба да се мења у приступу и методологији. Од њих очекујем да буду потпуно професионални у свом послу - закључио је Дарко Младић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: