Филип Ковачевић је један од успешнијих младих квизаша у Србији. Дипломирао је на Факултету политичких наука, а са својих 26 година успео је да победи у квизу Потера и, заједно са својим саиграчима, одбрани суму од чак 1.160.000 динара.

Филип је младић из Старе Пазове, запослен у ПР сектору једне маркетиншке агенције у Београду, а у неком моменту му се појавила жеља за посетама пабовима, у којима је стицао квизашко искуство и велики део информација прикупљао, управо, на тим местима.

- У неком моменту ми се појавила жеља за учествовањем у квизовима у пабовима, а онда сам одлучио да се опробам и у оним који се емитују на телевизији - истиче Ковачевић.

Како објашњава, никада се није посебно спремао за њих, већ је спонтано ишао и учио из свега што прочита, чује, а највише из онога што погреши.

Фото: РТС принтскрин/Потера

 

 

- Немам неко оптерећење када изгубим. Изнервирам се мало само када видим да сам погрешио на неком питању које сам знао и то одлично запамтим, иначе добро прихватам пораз - прича Филип.

Наиме, Ковачевић је учестовао у разним квизовима, те смо често у последње време могли да га виђамо на ТВ екранима. Први пут је учествовао у Слагалици 2017. године, у којој је изгубио, али се прошле године пријавио и стигао до самог краја.

Како напомиње, недавно смо могли да га видимо у квизу Победник, као и Најслабија карика, у којој је стигао до финалне рунде.

Фото: РТС принтскрин/Потера

 

 

Новац који је освојио победом у квизу Потера планира да потроши на нешто што ће му користити у будућности, али и ономе у чему ће моћи да ужива.

- Планирам да одем на неко егзотично путовање, али још увек не знам детаље. И желим да полажем вожњу - каже квизаш.

За крај је имао да нам исприча и занимљиву анегдоту о таксисти који му доноси срећу.

- Три пута ме је возио исти таксиста, једном на Потеру и два пута на Слагалицу, и увек се завршавало успешно. Када ме он није возио, нисам успевао да победим при другим учешћима - закључује Филип.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: