Певачица Нада Топчагић позната је као велики верник међу естрадним звездама, а својевремено је чак причала како је отишла у цркву да запали свећу и захвали се Богу јер је њен хит "Јутро је" пуштен на једној фудбалској утакмици у Италији.

Ипак, Нада је годинама на мети трачева да није рођена као православка и да је променила веру. Дуго су постојале и спекулације да је певачица променила и име, односно да се некада звала Сенада, што она негира.

- Одмах да кажем да је моје име право Нада. Могу да оду у Модричу, Таревце, Република Српска, где сам заведена. Значи, Нада Топчагић. Никада нисам мењала своје име. Сада јавно говорим, ко донесе Сенада, ја ћу дати све што имам и две литре крви, што би рекао мој композитор Предраг Вуковић. Ја кажем, ко донесе крштеницу, извод из матичне књиге да сам ја Сенада, ја се одричем свега што имам и поклањам, јер моје право име је Нада - истакла је Нада једном приликом.

Фото: АТА имагес

 

Међутим, у једном интервјуу она се осврнула на чињеницу да је рођена у муслиманској породици.

- Мени тадашњи хоџа није дозволио да сахраним оца како ја желим, већ под њиховим условима и ценама. То је тада за мене било неприхватљиво, а како сам чула, они су имали дил са каменорезачком радњом. Ја и не знам где је мој отац тачно сахрањен, оријентисала сам се раније по четири шљиве, којих данас више нема. Име никада нисам мењала, када сам ја рођена, у селу су биле свега три или четири Наде. Мени јесу родитељи били муслимани, али родитеље нисам могла да бирам, веру сам променила. Мени је Србија све пружила - изјавила је Нада.

Када се писало да становници Модрича замерају певачици што не посећује родни крај, она је истакла да тамо више нема никога и да нема разлога да се враћа.

Фото: В. Данилов

 

- Шта они мени замерају, што бих тамо одлазила, мени су родитељи умрли, ја тамо немам никога. Моја мајка је била код моје сестре у Немачкој, а после је била у камп-приколици. Сестра је њу одвела код себе, али је мајка хтела да се врати на тај плац. Сестра има 65 кућа. Они су тамо свима давали куће, ја да сам знала да тражим од Републике Српске да и моја мајка добије кућу, само њој нису дали - испричала је она.

Како је певачица тада истакла, она верује да је до свега дошло на политичкој основи.

- Они су рекли да не треба Надиној мајци, једна ћерка ради у Немачкој, син у Италији, а Нада је певачица. Знам ја о чему је реч, добили су их и они који су ратовали против Србије, али сам ја згрожена тиме што су сви који су баш ратовали против Србије подигли велике куће. Моја сестра је много бринула о мајци, обе смо, па и сестрина ћерка из Модриче је бринула о нашој мајци, она је са њом била све време - закључила је.

БОНУС ВИДЕО: