Музичар се присетио прошлих времена, па је нагласио да су клубови и урбана музика која се у снимању програмира променили доста тога када је наша естрада у питању, а "пецнуо" је и ћерку, певачицу Александру Стојковић Џиџу.

- Данас нема мецена, немамо ни издавача, она или он мора да плати све. А најбољи звук се добија са музичарима, а не програмирањем. Данашњи снимци када се слушају, почев од моје Џиџе па надаље, то се само дере, нема динамике, нема свирке - рекао је Босанац и додао:

- Американци то другачије раде, они прво направе демо снимке, па чују песму, а онда снимају глас у Лос Анђелесу, па бас у Чикагу, у Њујорку виолине гуде, па све онда саставе и тако се добије квалитет.

Фото: В. Данилов

 

Босанац је подвукао да је још један велики проблем за музичаре и ауторе настао оног момента када је музика прешла на дигиталне мреже, где нема велике зараде, па тако данас певачи све ређе снимају албуме.

- Код нас је жаба видела да се коњ поткива, па је и она дигла ногу. Не можеш ти са сиротињом урадити тако нешто. Можеш ставити лого од 'мерцедеса' на 'југа', али 'југо' остаје 'југо'. Осамдесетих година се зарађивало, али се плаћао порез на укупан приход грађана и то је било све регуларно. Ја данас на једном мом колу имам 16 милиона прегледа, али су џепови празни, те паре су ништа у односу на то - поручио је Босанац.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: