Голден Стејт се вратио на место где је преминула легенда српске кошарке, а најбољи стрелац у том мечу и уједно један од најбољих играча данашњице је победу посветио Дејану Милојевићу.

Амерички кошаркаш је био врло емотиван и није крио колико му недостаје доскорашњи помоћни тренер.

- Знали смо да ће ово путовање бити јако емотивно за нас. Вратили смо се на место где нас је задесила велика трагедија, а све је било још чудније, јер тренер Стив Кер није био са нама, будући да је отишао на Дејанову сахрану у Београд.

Фото: Танјуг/Јадранка Илић

 

Потрудли смо се да са наше стране урадимо све што смо могли и одамо почаст Милојевићу - истакао је Кари који није издржао да не заплаче.

Иначе, Голден Стејт је славио у овој утакмици резултатом 129:107, а Кари је убацио 25 поена, уз седам погођених тројки, 10 асистенција и шест поена. Ово је за тим из Сан Франциска пета везана победа и тренутно се налазе на десетом месту Западне конференције.

Фото: Танјуг/АП

 

Подсетимо, српски кошаркашки тренер Дејан Милојевић сахрањен је јуче у 13.30 часова на Новом бежанијског гробљу.

Породица, пријатељи и колеге испратили су на вечни починак прослављеног српског кошаркаша и врхунског тренера.

На сахрани су присуствовали и представници Голден Стејта, кошаркашког клуба из Сан Франциска у ком је Милојевић радио као помоћни тренер. Из Сједињених Држава допутовали су главни тренер тима Стив Кер, као и Заза Пачулија, члан управе екипе. Сахрани је присуствовао и Влатко Чанчар, кошаркаш Денвер нагетса и саиграч Николе Јокића.

На сахрану су дошли Жељко Обрадовић, Немања Бјелица, Игор Ракочевић, Немања Дангубић, Милан Гуровић, Жарко Чабаркапа, Марко Кешељ, Жарко Паспаљ, Мирослав Николић, Александар Џикић, Славко Вранеш, Александар Павловић, Ратко Варда, Лука Митровић...

Подсећања ради, Дејан Милојевић преминуо је 17. јануара у Солт Лејк Ситију од последица срчаног удара.

Дејан Милојевић - биографија

Рођен у Београду, 15. априла 1977. године, Дејан Милојевић је кошарком почео да се бави 1994. године у КК Беовук. Потом, Милојевић је играо за ФМП и подгоричку Будућност, одакле прелази у КК Партизан, са којим осваја две титуле националног првака.

У дресу Партизана, Милојевић је на утакмици Евролиге, 2. децембра 2004. године имао рекордни индекс корисности 55 против Олимпијакоса (35 поена, 14скокова). Уз бројна индивидуална признања и капитенску траку, Милојевић је срца навијача Партизана освојио као бескомпромисни борац и човек који је био спреман да на терену остави и последњи атом снаге.

Фото: Н. Параушић

 

Након Партизана, Милојевић је још играо за Валенсију и Галатасарај одакле је у лето 2009. поново стигао у редове црно-белих. Ипак, због повреде колена, Дејан је 1. септембра 2009. године објавио крај играчке каријере.

Осим на клупском плану, Дејан Милојевић је био успешан и у дресу репрезентације СР Југославије са којом је 2001. године освојио златну медаљу на Европском првенству у Турској. Такође, са У22 селекцијом, Милојевић је освојио златну медаљу на Европском првенству у Италији. 

Своју тренерску каријеру, Милојевић је започео у КК Мега где је радио од 2012. до 2020. године. Потом је радио и у Будућности, да би од 2021. године до данас био асистент Стиву Керу у екипи Голден Стејт вориорса.

Фото: МВ

 

Од 2019. до 2021. године, Дејан Милојевић је био асистент селектора Игора Кокошкова у кошаркашкој репрезентацији Србије. 

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)