Џонићу је доживотна робија изречена због убиства Горана Ђокића, његове супруге Гордане и двадесетпетогодишње ћерке Лидије, које је из користољубља убио, а затим запалио.

Подсетимо, по изрицању пресуде Џонић је претио да ће се убити и лупао главом и руком о сто.

Тројица стражара су га потом опколила и ухватили рукама око главе, како би престао и извели напоље из суднице.

Суђење је почело 22. фебруара прошле године припремним рочиштем, а током главном претреса пред судским већем којим председава судија Мирко Драшковић изјаве су дали како сам окривљени, тако и већи број сведока попут полицајаца, вештака балистичара, неуропсијатра, мајке убијеног Горана и мајстор који је Џонићу позајмио алат који је овај, како се сумња, искористио за израду пригушивача за пиштољ.

Он је крив за брутално убиство свог брата од тетке Горана Ђокића (57) Горанове супруге Гордане (56) и њихове кћерке Лидије (26), у ноћи између 26. и 27. септембра 2021. године у атару алексиначког села Моравац.

Фото: Фејсбук

 

Тужилаштво је у својим завршним речим предложило суду да Џонића осуди на казну доживотног затвора. Са завршним речима тужиоца сложили су се и пуномоћници оштећених, док је одбрана тражила ослобађајућу пресуду тврдећи да нема довољно доказа за осуђујућу пресуду.

Џонић се на главном претресу правдао да није крив за смрт рођака и при том негирао своје исказе дате Вишем јавном тужилаштву непосредно након хапшења и на поновљеном саслушању где је као починиоце означио комшије из села - браћу Милошевић. 

 

БОНУС ВИДЕО: