Природна морска со је чудотворна за нашу кожу, косу и нокте. У њој се поред натријум хлорида, налази још осамдесетак различитих елемената у траговима - попут калијума, магнезијума, мангана… Све то је чини незамењивом у природној нези лица и тела.

 

Нега код куће

Уколико практикујете негу лица и тела код куће, предлажемо вам природне маске на бази морске соли, које ће учинити да ваша кожа буде чиста, мека и невероватно нежна.

Минерали из морске соли ће смањти упалу, посветлити, очистити и ојачати кожу. Сетите се само како ваша кожа изгледа током боравка на мору! Након 10 дана купања у морској води, кожа је знатно чистија и глатка на додир. То најбоље описује све предности морске соли за негу.

Благодети морске воде можете да искусите и у вашем дому, ако морску со примењујете на ове начине:

Фото: Профимедиа

 

 

Умивање и нега лица сланом водом

У млаку воду ставите 2 кашике крупне морске соли. Када се со растопи у води, том водом умијте лице, које сте претходно добро очистили. Морска со има својство дезинфекције, па ћете тиме невероватно детаљно очистити кожу лица и тако спречити инфекције и појаву бубуљица и акни.

 

Пилинг са морском соли

2 кашике крупне морске соли помешајте са 2 кашике меда. Овом мешавином истрљајте опрано и очишћено лице. Након пилинга, умијте се млаком водом како бисте детаљно одстранили мед и со са лица. Затим, кожу богато намажите хидратном кремом.

 

Пилинг за тело

Пола шоље Панонија крупне морске соли помешајте са 2 кашике маслиновог уља. Овом мешавином истрљајте ноге, руке, леђа, деколте и стомак. Након пилинга, тело добро исперите млаком водом. Ова мешавина соли и уља, уклониће све мртве ћелије са коже, очистити поре, а кожу учинити меком и глатком.

 

Опуштајућа слана купка

Морска со упија токсине и прљавштину из коже, те дубински чисти поре. Минерали из морске соли благотворно ће деловати на сваки центиметар ваше коже. У топлу купку додајте пола шоље морске соли па се одморите у сланој води од 15 до 30 минута.

 

Избељивање зуба

Наше баке нису имале могућности за скупоцене пасте за зубе, али су зато знале да морска со савршено чисти и дезинфикује зубе, десни и усну дупљу. Стога су четкицу за зубе увек урањале у морску со и њоме прале зубе, који су након прања увек остајали чисти и блиставо бели.

Искористите све благодети морске соли и уживајте у осећају мора - у кућним условима!