Као бомба је недавно одјекнула вест да краљ Чарлс има тумор, након званичне објаве Палате. Чекало се да неко од чланова краљевске породице да мало више детаља о Чарлсовом стању, а сада је то његова супруга и учинила. Током догађаја у катедрали у Салисберију, Камила је рекла како је Чарлс дирнут писмима и порукама подршке које добија са свих страна.

"Веома је дирнут подршком од стране јавности, и свим порукама које добија.То га увесељава", рекла је Камила овом приликом..

Када је реч о самој дијагнози, Камилла није говорила о детаљима, али је нагласила да се краљ осећа веома добро. "У овим околностима, он се осећа изузетно добро након почетка лечења рака", поручила је краљица-супруга. Бакингемска палата још увек није говорила о детаљима здравственог стања краља Чарлса, нити прецизирала о ком типу канцера је реч. У саопштењу за јавност, наведено је како је краљ био на лечењу увећане простате када је откривено да има рак. Тип рака није откривен, али је потврђено како се не ради о раку простате. "Краљ се повукао са свих јавних дужности док је на лијечењу. Високорангирани чланови краљевске породице преузет ће дужности за неке догађаје", поручили су.

За време његовог лечења, дошло је до одређених измена у протоколу са Премијером Велике Британије, са ким ће Чарлс сада комуницирати телефоном, док је принц Вилијам одмах наставио са дужностима.
 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".