Петомесечно магаренце Миленце, које је након спасавања са Крчединске аде, збринуто у удружењу “Зоо планет" у Каменици код Ниша, није издржало опоравак и јуче поподне заувек је затворило очи.

Петомесечно магаренце Миленце, које је након спасавања на Крчединској ади, било збринуто у “Зоо кутку” у Каменици код Ниша, угинуло је јуче поподне.

Душан Стојановић, председник Удружења “Зоо планет”, каже да су се надали да ће се Миленце опоравити, упркос томе што је било збринуто, у тешком стању и са тешким прелом десне предње ноге.

- Изгледало је као да се опоравља, међутим, јуче ујутру се пробудило потпуно клонуло. Одмах смо га однели код ветеринара, где му је укључена инфузија и предузето све што је било могуће, али је поподне угинуло. Веома нас је потресла његова смрт, посебно мене. Надао сам се и веровао у Миленцетов опоравак, а угинуо ми је на рукама - каже Стојановић.

Он је изјавио да је магаренце правим чудом преживело и спасавање са Крчединске аде, али сада је очигледно да је помоћ стигла прекасно.

- Миленце је задобио прелом ноге у крду са стотинак магараца, када је имао само месец дана - каже Стојановић.

- Пуна четири месеца је тако живео. Не знамо како се хранио и како је могао да сиса са када му је била поломљена цеваста кост изнад зглоба.

"Пружили смо све што смо могли"

С тугом и тешким срцем желимо да вас обавестимо да је наше драго мало магаре Миле изгубило битку.

Његова прича је била пуна изазова од самог рођења пре него што је стигао у наше прихватилиште. Изложен озбиљној повреди буквално са месец дана старости, суочио се са низом здравствених проблема. Иако смо му пружили све што смо могли, његов слаб организам и изнемоглост, заједно са озбиљном повредом ноге, нажалост су превагнули.

Миле је био изузетно вољен у Зоо Кутку, и његово присуство ће нам недостајати. Хвала вам свима који сте помагали, пружали подршку и љубав нашем Милеу током његовог боравка код нас.

Нека Миле почива у миру, а ми ћемо се трудити да наставимо његову борбу и да наставимо да пружамо љубав и негу другим збринутим животињама којима је то потребно, поручили су из нишког Зоо планета.

- Када је пронађен био је изнемогао и промрзао. У “Зоо кутку” смо му одмах укључили витамин и јачу храну, али операција није долазила у обзир, јер због исрпљености не би преживео анестезију. Зато му је ветеринар фиксирао ногу лонгетом - додао је Стојановић.

Он је додао да је "Зоо кутак" затражио да се уради обдукција магаренцета како би се установило да ли је угинуло због опште слабости или је узрочник вирус или бактерија.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: