Глумац Бранко Јеринић велику препознатљивост стекао је у серији "Тајне винове лозе", где је глумио лик Вељка, а ускоро ћемо имати прилике да гледамо и њену трећу сезону.

Ипак, он је дугогодишњи великан Народног позоришта, где се остварио у бројним улогама. Занимљиво је да је у серији "Игра судбине" тумачио лик оца младог глумца, а уједно му је отац и у приватном животу! 

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

Бранков син је популарни Павле Јеринић, који у серији "Игра судбине" тумачи лик Матије.

Павле је одиграо велики број улога у Народном позоришту у Београду, позоришту „Бошко Буха“ и у Звездара театру, а нарочито се истакао у синхронизацији, где је много пута „позајмљивао глас“ анимираним јунацима.

Он је, иначе, срећно ожењен и отац девојчице Зоре.

Павле и Бранко нису једини глумци у породици, а њихов рођак је и покојни Бранислав Цига Јеринић, један од доајена српског глумишта.

Фото: АТА имагес

 

 

 
Павле и Бранко играли су у серији „Краљ Петар И“ из 2019. године; отац је глумио војводу Степу Степановића, док је син носио униформу једног војника. Они, ипак, нису имали имали прилику да сарађују у овом остварењу.

- Нисмо имали заједничке сцене. Што се њега тиче, уопште немам трему. Потпуно је зрео глумац, осим већ доказаног дара, врло је вредан и професионалан - поносно је тада изјавио Бранко.

БОНУС ВИДЕО: