Одмах након што је сазнао за болест свог оца принц Хари је сео у авион и допутовао у Лондон да га посети. Како пише британски Сан, сад је откривено и где ће краљ Чарлс боравити током третмана којим ће се лечити од рака и опорављати се у друштву своје супруге краљице Камиле.

Незамислив раскош

У питању је луксузно здање и раскошни рај краљевског пара на имању Сандрингхам где проналазе уточиште кад им је то потребно. Краљ Чарлс је још јуче долетео хеликоптером из Бакингемске палате до Сандрингхама одмах након разговора са млађим сином принцем Харијем.

За разлику од Бакингемске палате, 20.000 хектара норфолшког имања је приватно власништво краљевске породице. Импозантно имање са палатом купила је краљица Викторија 1863. и од тада су чланови краљевске породице тамо проводили зиме. Чарлс је направио значајне промене на имању након смрти његове мајке краљице Елизабете 2022. године.

У викторијанској згради у којој се некада налазио краљичин друштвени клуб који је затворен 2021. отвара се нови пуб. Краљ је такође претворио велику травнату површину са западне стране куће у нови врт са живописним жбуњем пуним животиња. Прошле недеље Чарлес је одобрио планове за ултра луксузни камп у шуми са друге стране куће која је смештена у подручју изузетне природне лепоте.

Кад је у питању унутрашњост палате све обилује луксузом који је достојан једног краља. Читава унутрашњост је не само раскошна већ и део историје британских монарха. Велики салон са прелепим камином и раскошним таписеријама био је омиљено место преминуле краљице током њених божићних празника, где се опуштала слагајући пузле. Поред њега је мали салон за примање важних гостију.

Ипак, најимпресивнија просторија у кући је огроман Бели салон за пријеме, украшен раскошним гипсаним украсима. У њој се налази и прелепи портрет краљице Александре који доминира изнад камина, као и просторија са великим клавиром. Ова просторија је служила за званичне породичне фотографије након крштења принцезе Шарлот.

Упечатљива трпезарија је место где се краљевска породица окупља за Божићну вечеру. Зидови су зелене боје по жељи покојне краљице Елизабете док су ходници украшени шареним зелено-црвеним теписима са портретима различитих чланова краљевске породице на зидовима. Такође, се могу видети елегантне дрвене полице са црним статуетама постављеним на врху.

Када принц Вилијам буде долазио да посети оца неће морати са породицом да се "гура" у палати јер има своју кућу на имају. У питању је још једна раскошна грађевина са 10 соба коју су Вилијам и његова супруга Кејт Мидлтон добили на поклон добили од краљице након венчања.

БОНУС ВИДЕО:

 

https://video.novosti.rs/zanimljivosti/video/8824-zivot-u-ruzicastom-muhli-trava-odusevljava-posetioce-kineskog-liuzhoua#brid_cp_my-player

(Срећна Република)