- Председник Сједињених Држава мора да има пун имунитет како би могао да ради оно оно што је добро за нашу земљу. Не сме се дозволити да ова пресуда која уништава америчку нацију остане на снази - навео је Трамп на својој друштвеној мрежи TruthSocial, реагујући на одлуку суда у Вашингтону у којој се наводи да бивши председник САД нема председнички имунитет и да може бити тужен по оптужбама за заверу да је хтео да поништи резултате избора 2020. године.

Он је додао да ће, уколико не буде поништена, одлука "страшно нашкодити" институцији председника САД и самој држави.

- Председник ће се плашити да делује из страха од опаке одмазде супротне стране након што напусти функцију. Знам, из личног искуства, јер управо кроз то пролазим. То ће постати политичко оружје које ће се користити за мешање у изборе - навео је Трамп.

Очекује се да ће Трамп да се жали на пресуду, што значи да би случај могао да доспе до Врховног суда, где конзервативци имају већину 6:3.

Амерички спеијални тужилац Џек Смит оптужио је Трампа да је планирао да поништи победу Џозефа Бајдена на изборима 2020. године и да је начинио кривично дело како би остао на функцији.

БОНУС ВИДЕО: