Ђорђе Балашевић умро је кад је имао 67 година, 19. фебруара, 2021. године, а лечио се од упале плућа.

Фото: С. Сариц

 

Ђоле је последње дане провео на инфективној клиници, а његова супруга Оливера је у једном интервјуу открила како је протекао њихов тадашњи сусрет.

- Нажалост када је био примљен у болницу инфективно одељење, нама није био дозвољен приступ. Онда сам обилазећи око зграде наишла на једну познаницу и питала сам је да ли она отприлике зна где је његова соба у којој лежи. Занимало ме је где је прозор те његове собе. Она ми је рекла да зна, да је Ђолетова соба у призмељу и да ће ме одвести тамо. Одвела ме је иза зграде. - испричала је Оливера Балашевић, гостијући у емисији "Агапе" и додала:

- Тада смо се видели. Само је пружио руку и поздравио ме на идентичан начин као да нема растанка, као да нема ничега што би ме плашило. Ту сам. Ја сам му махала и показивала да буде јак, да буде чврст, и позивала га као што је он мене звао да изађем из Студењака. Верујем да је остао један прозор преко кога комуницирамо и дан данас.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 

Занимљиво је да породица није обележила годишњицу смрти чувеног кантаутора, а његова ћерка Јелена Беба Балашевић, том приликом је објаснила и зашто породица неће одржати једногодишњи помен.

- Обележавати дан кад је неко твој отишао са овог света, није нешто што се икад практиковало у нашој кући. Не због "недостатка поштовања" него управо супротно. Тог неког сећаш се сваки дан, срећеш га у безброј малих дневних догађаја, од улице којом сте пролазили, песми коју сте коментарисали, спортском догађају, сусрету са заједничким ликовима... - написала је Беба на свој Фејсбуку и наставила:

- И не, није ти потребан тај датум у години да би обележио своје сећање на тог неког. Од свих прелепих и предрагоцених дана које проведеш са тим Неким, готово је увредљиво обележавати баш тај дан.

Занимљиво је да упркос свим успесима које је постигао, отац и мајка су се противили његовој одлуци да буде музичар и сматрали су да би требало да се бави географијом за шта се и школовао. Нису присуствовали ниједном његовом концерту, а увек им је чувао два празна места.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".