Краљу Чарлсу дијагностикован је рак, а многи се питају ко ће преузети његове дужности када он буде на лечењу. Чини се да ће Принц Вилијам ускоро преузети више одговорности него икада након што је објављено да је краљу Чарлсу дијагностикован рак.

Принц од Велса (41) је недавно одложио своје краљевске обавезе да буде уз своју супругу након што је подвргнута операцији абдомена.

Фото: Профимедиа

 

Кенсингтонска палата је, међутим, саопштила да ће наставити са јавним дужностима ове недеље спроводећи инвеституру у среду у замку Винџор, након чега ће увече уследити свечани догађај прикупљања средстава за лондонску ваздушну амбуланту.

Очекује се да ће Вилијамов повратак на посао бити ужурбан, а наследник британског престола ће вероватно појачати подршку фирми тако што ће преузети неке дужности у име свог оца, док се краљ подвргава лечењу.

Бакингемска палата је саопштила да је краљ лично позвао и војводу од Сасекса и принца од Велса - као и његову браћу и сестре краљевску принцезу, војводу од Јорка и војводу од Единбурга - да би поделио вести о свом здрављу.

Фото: Танјуг/АП

 

Претпоставља се да је престолонаследник Вилијам у редовном контакту са својим оцем, као и да ће преузети сву одговорност и дужности.

(Стил Курир)

БОНУС ВИДЕО: