Биковића је, подсетимо, ХБО избацио из серије "Бели лотос" због протеста Министарства спољних послова Украјине.

Фото: АТА имагес

 

 

- Мој предлог за учлањење Биковића у Европску филмску академију био је подржан личним потписом и писмом са образложењем зашто сматрам да он заслужује чланство. Његов пријем је срдачно прихваћен, а сертификат је додељен. Сада је званично члан ЕФА. У овој ситуацији, очекивао бих њихове реакције на твитове било ког министарства, било које државе. Живимо у добу доминације друштвених мрежа. Људи често тумаче чињенице на површан начин према властитим жељама и преференцијама. Када је реч о овом конкретном случају, постојала су два претходна случаја која, иако нису идентична, представљају контраст, започео је Мики Манојлковић у емисији "Кец на једанаест" на телевизији К1.

Фото: АТА имагес

 

- На пример, постојао је филм 'Пеацемакер', за који нисам био заинтересован, иако би ме то учинило богатијим новчано и искуствено. Одлучио сам да не прихватим улогу  из моралних разлога, не желећи да профитирам од трагедије моје земље, посебно играјући улогу негативца са Балкана.

- Овај поступак није документован на друштвеним мрежама, али представља значајан морални гест. Небојша Глоговац није прихватио улогу у филму са Анџелином Џоли, јер му нису дали улогу коју је он желео, већ коју су му наменили, рекао је Мики.

БОНУС ВИДЕО: