После ове вести, многи су дали подршку Северину, поготово жене које се боре за старатељство и које су тек постале мајке. 

Рат око старатељства се још више захуктава зато што је Северина поручила да неће одустати од сина, преносе медији. 

Наводно, Северина Вучковић сада одбија да преда дете оцу Милану Поповићу, чиме крши закон, као и одлуку Врховног суда у Хрватској. Ту није крај. 

Северина сем што није предала дете Поповићу, није га наводно ни одвела у школу. 

- Ово што Северина сада ради  је управо разлог пресуда против ње да јој се ускраћује право да се бави здрављем и школством детета јер га није водила 46 дана у школу - каже изворупућен у случај певачице и даље објашњава:

- Суштина је да се Северини ускраћује право по судској одлуци да се не бави дететом, то јест његовим образовањем и здрављем, што је доказано у неколико случајева. Здравствено зато што од 20 пута колико је дете било код ње, 15 пута је било болесно. Међутим, оно што је кључна ствар била за такву одлуке јесте чињеница да Северина није хтела да дозволи да дете у тој доби, трећи разред основне школе, иде на психотерапију, што су препоручили стручњаци, са чим се отац Милан Поповић сложио, а она  се тиме оштро противила и због тога јој је ускраћено право за дететово здравствено стање и образовање - рекао је извор.

Подсећања ради, Врховни суд укинуо је недавно пресуду Жупанијског суда у Сплиту, по којој су и отац детета Милан Поповић и Северина имали старатељство "пола пола". По новој одлуци, већина старатељства је додељена Милану, што значи да ће двадесет и два дана бити код оца а осам код мајке. Ову одлуку изазвао је изостанак из школе док је био са мајком на турнеји.

Фото: Љубиша Трифуновић

 

- До такве одлуке Врховног суда је дошло искључиво због тога што 2019. године, када је дете било у трећем разреду, 46 дана није ишло у школу, већ је било на Северининој турнеји, па се отац, касније, кад је добио дете, ангажовао да дечак не падне разред - прича упућени извор и даље наводи:

-  Кад је то све сагледао основни суд пет судија једноставно је изгласало да друге могућности нема. С друге стране, колико се она служи лажима у својој кампањи говори и чињеница да један посланик каже да је Северини одузето дете, а заправо јој није одузето старатељство, већ је суд певачици смањио број дана. А зашто је суд Северини смањио дане са дететом - веће је проценило да је певачица немарна јер малог Александра није водила 46 дана у школу. 

(Република) 

БОНУС ВИДЕО: