Популарном српском глумцу који је своју каријеру развио у Русији, дали су подршку многе колеге. Међу њима нашла се и Тамара Крцуновић која је разочарана одлуком ХБО да избаци Милоша из серије " Бели лотос".  Тамара и Милош глуме заједно у представи "Лаж" која се игра у Београдском драмском позоришту. 

-Поносна сам на запажени успех Милоша Биковића у једној од неспорно највећих светских кинематографија- руској. Подједнако сам поносна на Микија Манојловића и његове успехе у француској кинематографији, као и на успех Радета Шербеџије у Холивиду. Тенденциозно саопштење и тврдња Министарства спољних послова Украјине да је Биковић подржао агресију и геноцид је неприхватљива. Такве оптужбе министарства угрожавају интегритет и каријеру мог колеге. Било би нормално да је ХБО подржао свој властити професионални избор глумца, а не да спроводи политику "канселовања" уметника због било какве повезаности са Русијом- написала је Тамара.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/tamarakrcunovic

 

Подсећања ради, Министарство спољних послова Украјине прошле недеље је позвало ХБО да у предстојећој сезони свог хит шоуа "Бели Лотос" избаци српског глумца.

Како "Деадлине" преноси, Милош Биковић неће бити у идућој сезони, где је требало да глуми мању улогу гуруа склоног флертовању. Ова улога ће бити додељена другом глумцу, а снимање ће ускоро почети у југоисточној Азији.

Милош се после овог саопштења огласио на свом иНстаграм профилу: 

- Одрастао сам у земљи разореној ратом. Када сам имао 11 година, дане и ноћи сам проводио у склоништу, док је бомбардована моја земља и мој родни град. Такву пустош никад никоме не бих пожелео. Сваким даном је све више сукоба свуда у целом свету. Сваки од њих је различит. И сваки од њих је страшан. Волео бих да сви они престану и да победи принцип љубави. Данас се против мене води циљана кампања, која кроз спољни утицај ствара озбиљан преседан, бацајући сенку на суштину уметничке слободе. Резултат таквог наратива је тријумф бесмисла и пораз уметности. Почаствован сам што сам избаран да будем део "Wхите Лотус"-а, ТВ серије коју веома уважавам, и уз колеге које изузетно поштујем. Ипак, моје учешће у њој није могуће из разлога који су ван домена културе, и ја се нећу поклањати наративу који угрожава мој интегритет. Желим да се захвалим свима који су били уз мене, а мојим колегама желим велики успех у новој сезони. Упркос свему, ја и даље верујем да уметност лечи и да може да уједини човечанство. Стога ће моја уверења и моја посвећеност уметности остати непромењени - био је јасан Милош Биковић.

БОНУС ВИДЕО: