Никола Роквић је одувек показивао колико је одрастање уз оца на њега имало јак утицај, а онда додао да га је и спасао од опчињености сценом: 

- Одмалена сам на сцени. Много ми је помогло у послу којим се бавим то што сам посматрао оца и његову околину, колеге, музичаре, новинаре, текстописце и све људе који чине сцену. Тако да, када сам крочио на њу, ништа ми није било страно, али ни сензационално. То ме је, хвала Богу, сачувало од опчињености истом, поготово у младим годинама када сам доживео популарност, тако да сам верујем остао прибран и нормалан! - каже Никола и додаје:

- Популарност није за свакога, она је добра ако знамо да се носимо са њом. Добар инструмент да утичемо добро на људе и да променимо на боље свет, колико је до нас. Исто тако, имамо доста примера колико је уништила људи. Често кажем, да је било среће да поједини никада нису постали популарни, можда би остали нормални и здрави људи.

Млада звезда радо чува и воли да пева песме свог оца. Користи сваку прилику да га помене: 

- Увек је у мени посебан осећај када чујем његове песме. Волим да их певам и ја, а сада кад више није са нама, још више то волим. Прија ми када ме пореде са оцем, а сада је на мени и Марку да чувамо његов опус и његове нумере пренесемо на млађе генерације и нашу децу - признао је.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: