На универзитету у Мелбурну рађено је истраживање у ком су се научници позабавили студијом коју су радили чак 14 година како би дошли до правих резултата.

Одлучили су да истраже које су то идеалне године да би брак успео, али и када бракови највише пропадају. Узели су холандски регистар и дошли до изненађујућих података. На основу статистичких података, дошли су до закључка како је највише развода било код парова који су се венчали на Дан заљубљених, чак пет пута већи проценат. Осим 14. фебруара, када се развело 41% људи који су брак склопили тог датума, за доста њих несрећан је био датум 8. аугуст, као и 11. новембар.

Фото: Профимедиа

 

 

С друге стране, према кинеском хороскопу, 2024. година је најсрећнија година у наредној деценији за венчање, уз то је преступна, те доноси више радости. Ово се може појаснити и простом математиком:

2 + 0 + 2 + 4 = 8

У Кини се за број 8 верује да је најсрећнији јер је повезан са богатством. Кинези су веома наклоњени том броју, па је тако често заступљен и у осталим деловима живота – кућни бројеви, бројеви телефона, регистарске таблице.

Фото: Профимедиа

 

 

У прилог томе говори и податак да је церемонија отварања Олимпијских игара у Пекингу 2008. почела тачно у 8 минута и 8 секунди после 20 часова 8. августа 2008.

Осим тога, број 9 се такође сматра веома срећним, посебно за венчања. Изговор броја 9 је исти као кинеска реч „久” што значи „дуготрајно”. Зато неки људи преферирају да венчања организују 9, 19. или 29. у месецу и да се надају трајном браку.

Уколико сте размишљали да ли је ова година баш та када би требало да „станете на луди камен”, можете одахнути и кренути у потрагу за савршеном венчаницом.

БОНУС ВИДЕО: