Бивши Северинин менаџер и пријетељ, Едвин Софтић, тврди да га је Жељка Покупец, адвокатица Милана Поповића, бивша загребачка жупанијска државна одветница, наговарала да лажно сведочи против Северине. За лажно сведочење обећана му је примамљива награда.

Фото: Принтскрин Инстаграм северина

 

“Покупец ми се јавила у септембру 2021. године. Тражила је да се видимо. Ништа друго нисам знао, већ да ми је једном давно обећала помоћи да решим проблем који сам имао око банке са станом.

Када ми се Покупец јавила, понадао сам се да ћу с њом разговарати око свог проблема, не знајући да је она већ тада била адвокатица Милана Поповића. Нашли смо се и рекла ми је да ја јако добро знам колико је она добро информирана те какве све има контакте, почевши од полиције, испричао је Софтић за Индеx.

Тада ми је рекла да има некакве информације које мени баш не иду у прилог. Инсинуирала ми је да зна како ја већ годинама Северину снабдевам наркотицима. Требале су ми две минуте да дођем до ваздуха.

Рекао сам јој да то у животу нисам пробао, да не знам нити где се то може набавити, а камоли да сам давао Северини која такође никада ништа није конзумирала. Гнушала се дроге, не би ни тако добро изгледала да их је узимала, а уз то је мени више пута рекла: ‘Немој случајно да ти падне на памет да би то негде пробао.’

Покупец је остала упорна тражећи од мене да ће, ако будем сведочио на суду да сам Северини носио опијате, решити моје проблеме с банком око стана у року од пар дана.

Фото: Принтскрин Инстаграм северина

 

Уз то ми је понудила кућу на Брачу од 80 квадрата. И даље ми је било тотално нејасно зашто тако бахато разговара са мном јер још увек нисам знао да је она Поповићева адвокатица.

Није ми било јасно што сам то направио да ме уцењује на начин да ће решити моје проблеме ако пристанем лажно сведочити против Северине, па сам престао говорити. Уствари, занемео сам. Рекла ми је да ће решити све моје тадашње проблеме, али под условомда будем сведок Милану Поповићу. Онда сам почео схватати о чему је реч.

Цело време сам ћутао. Покупец ми је дала рок дан до два да јој одговорим. Знао сам с киме имам посла. Био сам у толиком шоку. Назвао сам Северининог менаџера Томицу и све му испричао.

Сад када сам видео до чега је то довело, одлучио сам проговорити о томе како је бивша жупанијска државна одветница оперисала у случају. За то је сигурно јако добро плаћена. Из поузданих извора знам да је Поповић јако добро плаћао све своје адвокате”, испричао је Софтић додавши да је о томе разговарао и са полицијом.

 

 

“Северина и Милан никад нису били у браку, то људи често мешају и он је доста касно, доста након дететовог рођења, одлучио да жели бити отац. У почетку је говорио да не жели имати везе са сином и да не жели да му се шаљу његове фотографије. Томе сам био сведок једном приликом док смо били у Задру.

Поповић је инсистирао на томе, а Северина је била помирљива и покушала с њим разговарати. Међутим, он није имао никакав интерес. Када се Северина помало почела мирити с тим, када је Александар имао око годину дана, Поповић се почео ангажовати и кренули су притисци, ангажирање адвоката, и тада крећу његове тужбе око старатељства.

Који су разлози да се тако понаша не знам. С обзиром на то да је он прорачунат и да је њему све у животу математика, само он зна што с тим жели. Мислим да је ишао с тим да уништи Северину, а то може учинити преко детета.

“Не могу коментарисати нечије наводне изјаве, па тако ни наводне изјаве господина Софтића, међутим могу само навести како није истина да бих ја господину Софтићу нудила ‘погодности’ или ‘тражила’ да сведочи против било кога у било којем поступку.”

Жељку Покупец је бивша загребачка жупанијска државна одветница, која је смењена због сумње на злоупотребу положаја и власти.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".