Овај случај поделио је целу Хрватску након што је надбискуп разрешио свештеника којег је муж жене са којом се дописивао ухватио на делу, а сада је поново почела да се дели по друштвеним мрежама. 

Наиме, мештанин Сикиреваца Иван Лепан ухватио је своју супругу у дописивању са свештеником, а ту непримерну конверзацију је пријавио надбискупу. 

- Догодило се то да сам почео да сумњам да се моја супруга дописује с неким, а убрзо сам сазнао и ко је то. То је био наш жупник. Флертовали су. Криви су обоје, и он и моја супруга, али мислим да је он више крив јер је он морална вертикала у селу и није се смео петљати у то. И зато сам то објавио јавно - испричао је тада супруг, а накнадно поручио и како је задовољан тиме што свештеник више није жупник.

- Разриешеном жупнику желим све најбоље и лично против њега као човека немам ништа. Желим да добро размисли о својим нечасним поступцима, нека сам са собом рашчисти жели ли и даље бити свештеник. Верујем да ће му Бог у томе помоћи. Поручујем му да сам увек спреман за разговор - истакао је раније. 

Иако је разрешен због овог скандала, свештеник Стјепан Шумановац је током прошле године поновно добио своју жупу, писао је портал Бродска стварност, а ову вест пренели су многи хватски медији.

Шумановац је крајем октобра 2022. године разрешен службе жупника Жупе Светог Николе у Сикиревцима и неко време је провео на острву Пашман у манастиру Бенедиктинаца где је био послат на духовно сабирање. Тамо је месец дана радио, молио и разговарао с духовником, писао је својевремено Нет.хр.

Након разрешења и духовног сабирања, овај свештеник је добио нову жупу, што је изазвало различите коментаре, писао је АТВБЛ.

Стјепан Шумановац у Селцима је Ђаковачким, у жупи којом управља у одсутности жупника. О догађајима у старој жупи говорио је само једно.

- Оно што се догодило са мном као свештеником и као човеком ја могу рећи искрено да ми је жао - рекао је Шумановац и додао:

- Знам шта сам све прошао, шта сад још пролазим и оно што сам пролазио у том духовном сабирању. Знам колико то има тежину за мој живот - казао је тада Шумановац.

О којем је, како каже, добро размислио.

- Суочио сам се са собом, с Богом – то ми је најважније, ја Богу одговарам. Је ли тако? Богу одговарам и некако желим даље помирбено, с опростом помирбено значи наставити свој живот - истакао је Шумановац.

С крстом који носи жели и даље као свештеник да служи Богу и људима. Мештани Селаца Ђаковачких имали су подељено мишљење о доласку овог свештеника у њихову жупанију.

- Добро нам дошао, ваљда ће бити добар, надајмо се. Знате причу која је иза њега? То је прошлост - рекла је једна мештанка, док је мушкарац из овог места био опрезан, уз дозу хумора.

- Ја кажем својој жени, немој излазити напоље - рекао је уз осмех један од мештана за хрватски РТЛ.

БОНУС ВИДЕО: