Филм је адаптација истоимене књиге Пабла Виерција која описује трагичну авионску несрећу у Андима која се догодила 13. октобра 1972. године.

До несреће је дошло када су пилоти почели прерано да спуштају авион јер су били сигурни да су дошли на одредиште, иако је оно било удаљено још 60 или 70 километара.

ФИТО: Профимедија

 

Пилоти нису били свјесни да се спуштају у срце Анда, а након што се авион забио у планину, преживјели су почели тешку и неизвјесну борбу за опстанак.

У авиону је било пет чланова посаде и 40 путника које су углавном чинили чланови уругвајског рагби тима, као и њихове породице и пријатељи.

Од њих 45, 33 је преживјело пад авиона, али је више од половине умрло у наредним данима због повреда и хладноће, као и због лавине која се једне ноћи догодила. Преживјели су морали да једу месо мртвих људи због недостатка хране.

 

@нининеавантуре Гледала сам најбољи филм који се скоро појавио. Критика "Социетy оф тхе сноw". #нинаказе #фyп #балкантикток #србијатикток #србија #филмови #филмовиисерије ♬ оригинал соунд - НинаТралала

 

Авион 571 летио је из Уругваја у Чиле и превозио је уругвајску мушку рагби екипу на утакмицу.
Преживјели путници су се морали држати ригорозних мјера како би остали живи, преноси 24седам.

ФИТО: Профимедија

 

Температуре су у шумама Анда ишле и до 40 степени испод нуле, а мјере за преживљавање су подразумијевале и ханибализам.

“Социетy оф тхе Сноw” бави се овим догађајем из перспективе рагби играча Нуме Турцатија. Филм је има премијеру на Венецијанском фестивалу, на којем је одушевио критичаре.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".