Колинда Грабар-Китаровић (55), бивша председница Хрватске, похвалила се фотографијама са путовања у Маракеш на којем ју је угостио марокански пријатељ.

Хрватски сајт 24 сата наводи да су се, након што је објавила слику с њим на друштвеним мрежама, многи запитали ко је тај маркантни мушкарац.

Тај медиј сазнаје да се ради о Ел Халилу Бинебинеу, Колиндином јако добром пријатељу, иначе бизнисмену и тријатлонцу.

- Заједно су чланови Саветодавног већа Високог представника за савез цивилизација УН (Хигх Левел Адвисорy Цоунцил то тхе Хигх Репресентативе фор тхе Унитед Натионс Аллианце оф Цивилисатионс). Били су заједно на састанку у Маракешу. Он је послован човек, колеге су и јако добри пријатељи - сазнаје "24 сата" из извора блиских Грабар Китаровић.

Подсећа се да је она јуче објавила неколико фотографија, а многи су похвалили њеин модни стил. У првом плану је свилени комбинезон који вреди 7.500 евра. У ружичастој боји је и каиш истог познатог бренда који је готово 500 евра.

- Угодан и плодоносан почетак нове године у предивном Мароку, "Краљевини заласка сунца", како на арапском гласи његово име. Три недеље напорног рада, али и опуштајућих тренутака у Маракешу и суровој лепоти Атласа. Хвала драгом пријатељу Халилу на гостопримству - написала је Колинда уз објаву на Фејсбуку.

Наводи се да ово Колинди није први пут да борави у Мароку који је и пре посећивала због пословних састанака.

Са Халилом се дружила у Маракешу и 2022, уочи Светског првенства у фудбалу.

Фото: Фејсбук/Kolinda Grabar-Kitarović

 

 

- Одржан састанак Саветодавног већа на високом нивоу у Маракешу како би се расправљало о важности Савеза цивилизација Уједињених народа (УНАОЦ) и његовој улози у промењивом геополитичком окружењу. С мојим драгим колегама: Мигуел Анхел Моратинос, Амре Муса, Бенита Фереро-Валднер, Марија Фернанда Еспиноса , Ел Халил Бинебине, Јехуда Ланкри, Џефри Сакс и Хосе Луис Родригез Запатеро. Сјајно сам се провела у Казабланци и упознала многе љубитеље фудбал, радујем се што ћу вас видети у Катару! #УНАОЦ #Мароко” - написала је тада на енглеском језику Грабар-Китаровић.

Уз званичне фотографије са радног састанка Колинда је објавила и фотографије начињене током слободног времена.

Она је посетила локалну џамију огрнута традиционалном марамом, а објавила је и фотографију из Рикс кафеа познатог из филма "Казабланка".

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: