Певач истиче да није купо потвру, иако му је у више наврата нуђена.

- Ја нисам ни купио ни желео тај ковид сертификат. Сваки дан су ми људи нудили сертификат, али ја га никад нисам прихватио. А оптужене који су их правили уопште не познајем. Нажалост, систем је на различите начине вршио притисак на вакцинацију, па не чуди што су људи уопште успевали да функционишу. И брзо се заборавља - рекао је он за Јутарњи.хр.

Како Јутарњи такође наводи, из података АКД-а о прибављању ЕУ дигиталних ковид потврда наводи се да је Цетинском спорна потврда издата 8. новембра 2021. и у којој је наведено да се вакцинисао 1. октобра 2021.

Фото: Петар Милошевић

 

Након тога, свој део задатака обавила је и Служба за организовани криминал, а инспекцијским надзором кроз Национални информациони систем за управљање државном границом МУП-а утврђено је да је Цетински користио ковид сертификат чак три пута - 4. децембра 2021. године на МЦГП Славонски Брод, 15. фебруара 2022. на МЦГП Бајаково и 4. марта 2022. године на МЦГП Орах-Ораховље, пише поменути медиј.

Подсетимо, поред њега, под истрагом су били и, позната уметница Лана Кос, власник једног клуба, ТВ водитељка и њен муж, бројни приватни преуџетници, бивши учесник Великог Брата, као и бројни спортисти, туристички водичи, стоматолози, таксисти...

БОНУС ВИДЕО: