Из суднице су најпре изашли адвокати Кецмановића, и видели слике убијене деце које су родитељи поређали на клупи испред суднице, док је Миљана Кецмановић одмах скренула ка излазу.

Анђелко Аћимовић, отац убијене Ангелине, је почео да виче, дубоко потресен и револтиран, јер би Ангелини данас био рођендан.

- Мајка монструм - викао је он - Адвокат лажов.

Бора Боровић, бранилац Кецмановића застао је, кренуо назад према њима и затражио од страже да реагује на то. Затим је од тужиоца Стефановића тражио да прича са родитељима, како би се убудуће спречиле овакве ситуације.

Аћимовић је потом говорио за "Новости".

- Данас је Ангелини 15 рођендан, били смо јутрос на гробљу, купили јој поклоне. Дошли смо на други дан суђења за који очекујемо да ће бити јако тежак. Јавност, као што знате, није присутна на суду, и ми као родитељи, такође као сведоци, не можемо да присуствујемо што је за нас такође нејасно зато што ми не можемо да сведочимо ни о чему другом осим о томе да ми више деце немамо - рекао је Аћимовић.

Фото: АТА имагес

 

Фото: АТА имагес

 

- Јуче смо имали први дан суђења родитељима малог убице. На почетку суђења изнети су детаљи везани за јавност суђења. Одбрана је изнела свој став који је нас јако повредио тиме што су већи део излагања обратили ставрима које нису везане за сам предмет. Више су обратили пажњу на лажи везане за поступање тужиоца, наводно уцењивања Кецмановића, што је чиста лаж. Затим су ствари покушавали да пребаце на одговорност државе, друштва - по њима сви су одговорни осим Кецмановића. То за нас представља још једну трауму и ја разумем неке његове мотиве да на тај начин скрене пажњу од основне кривице, а то то просто не смемо дозволити - каже отац убијене Ангелине.

- Суд је одлучио да нема јавност, али смо одмах приметили да су изашле информације из познатих извора које су везане за непризнавање кривице. То је део које ми по правила не бисмо смели да износимо. Значи они су већ почели да износе ствари везане за процес суђења. Ми сви морамо да водимо рачуна о том правилу и захтевамо од правосудних органа да пронађу какво су то такозвани поуздани извори. То управо адвокати ради да би друштво стекло сажаљење за Кецамновиће које апсолутно не заслужују. Зашто не заслужују? Приметили смо да новине јуче пишу да су они плакали, ја сигурно сведочим, и сви наши родитељи, да они од 3. маја никада нису показали никакву емпатију, жаљење, кајање. Томе сведочи када су приликом сведочења малог убице морали да направе њихов сусрет, мајке и сина. Моје сазнање од људи који су присуствовали како су се тада понашали мајка и син, било је да је то као два робота да се загрле - ни сузе, ни плача, ни емоција, ништа. Исто тако, господин Владимир Кецмановић је приликом показивања фотографија стравичних догађаја, фотографија наше убијене деце, није показао никакву жалост, чак ни сузу. Али је одмах показао жаљење себе и своје породице, да су они жртва. Апсолутно га није брига за страдалу децу, нити за његовог сина. Он је само говорио како му је уништена породица, што говори о њима у правом светлу. Овај јучерашњи ријалити који приказују, тобоже плачу, жале, све је то један ријалити шоу који покушавају да прикажу уз сугестију њиховог адвоката. Адвокат износи ствари које су везане за и меморијални центар иако о томе нема појма и не зна саму суштину тог проблема. Износи ствари везане за Анкетни одбор који такође нема везе са истином. Анкетни одбор ниеј државни орган који се бави истрагом и он се углавном оснива када државни органи не одраде свој посао како треба.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

 

- Они се мешају у саму истрагу и то је свима било јасно. То је један политички покушај мешања у процес кривичног гоњења. Тако да њихова жеља јесте да покушају изазвати сажаљење јавности, да су они добри, фини итд. што им надам се неће проћи - закључио је Анђелко Аћимовић.