Светски познат глумац, Милош Биковић, нашао се на мети украјинског Министарства спољних послова које га је оптужило за "геноцид и кршење међународног права".

Биковић се уопште није оглашавао на ову тему, а данас се први пут појавио у јавности након срамних оптужби на његов рачун.

 

Фото: Профимедиа

 

 

Наиме, Милош се тренутно налази на седамнаестом Међународном филмском фестивалу Кустендорф, који је традиционално сваке године одржава на Мећавнику, а данас ће бити премијерно приказан његов филм "Хоћу мужа", чија је редитељка Рускиња, Соња Карпуњина.

Подсетимо, Биковић који је добио улогу у трећој сезони ХБО серије "Бели лотос" нашао се на мети Украјинаца који нападају и америчку претплатничку телевизијску мрежу. 

- Милош Биковић, српски глумац који подржава Русију од почетка инвазије у пуном обиму, сада ће играти у трећој сезони ХБО-а Белог лотоса - објавило је Министарство на друштвеној мрежи Икс.

 

 

Објаву прати монтирани снимак Биковића у којем се преплићу његове филмске улоге и реплике из сценарија са његовим изјавама о Русији, али и награде које је добио од Москве и Србије.

Питање које је овим путем упућено компанији ХБО која је означена у објави кијевског Министарства гласи:

- Да ли је у реду да радите са особом која подржава геноцид и крши међународно право? - гласило је питање.

БОНУС ВИДЕО: