Половином 90-их је зенит своје популарности доживео и Ђеј Рамадановски. Филм "Недеља" је поново отворио старе ране сведоцима тог времена.

- Нисам погледала филм о Џеју, али сам одлично познавала Џеја. Ја сам Џеја много волела и он је волео мене. Он је изузетно поштовао моју мајку и били су пријатељи. Али је Џеј био момак са Дорћола, много старији од мене, који је био окружен тим светом са оне стране закона. Он је просто био, његова музика, његови текстови, начин на који је певао, његови почеци, његово тужно детињство и одрастање је било нешто што је многе момке изгубљене у вихору деведесетих инспирисало, давало им снагу, тај његов глас, та његова музика да издрже у том неком проналаску сопственог пута који је углавном био лош и површан - описала је сликовито ЈК.

Једна од најупечатљивијих тема из филма је однос Џеја и његовог брата од тетке Исе Лере. Џамбино убиство је још случај који изазива пажњу.

Фото: АТА имагес

 

- Колико ја знам, Аркан је убио рођака или чак брата од Џеја Рамадановског. Тако, то се зна. Не знам шта су у филму показали, али ми је било тужно да је то Џеј и знао, али је био приморан да буде забављач тих ликова попут Аркана јер није имао другог избора. Оно што бих додала је један парадокс. Један парадокс је да баш супруга Жељка Ражнатовића Аркана, који је убио брата од Џеја, пева насловну нумеру соундтрацк из овог филма. Драго ми је што се то десило. Један парадокс који на неки начин и осликава парадокс и тих година. И нас као народа, где су они најгори били представљени као наши представници, а у ствари су били нешто против чега смо морали да се боримо, али дуго година нисмо успевали - наставила је Карлеуша острвивши се посебно на Арканову удовицу.

Курир

БОНУС ВИДЕО: