Српски тенисер Новак Ђоковић завршио је учешће на Аустралијан опену пошто је у полуфиналу изгубио од Јаника Синера. Талентовани тенисер из Италије славио је 3:1, што му је трећа победа над Ђоковићем у последња четири дуела, па се може рећи да као ретко ко има прави рецепт за његову игру.

Наравно, нешто је било до Синерове одличне игре, али доста тога је и до веома лоше Ђоковићеве. У прва два сета Ђоковић је деловао као сопствена сенка, освојио је само три гема за само 75 минута тениса, да би потом у трећем показао "знаке живота" јер је у тај-брејку успео да смањи резултат. Ипак, то је било накратко, док га опет није савладала нервоза због које се свађао са својим тимом, а како и не би када никада у каријери није одиграо овакав меч на гренд слемовима.

О чему се ради? Новак Ђоковић против Јаника Синера није успео да направи ниједну брејк шансу, што је просто невероватно. Јесте да је Синер сјајно сервирао, али Новаков "ритерн" уопште није радио и зато се нервирао, пошто као да је заказала припрема меча у којој нису нашли решење за Италијана.

Претходно је Ђоковић и против Тејлора Фрица у четвртфиналу одиграо нетипичан меч, када је пропустио 16 узастопних брејк шанси, док сада није успео да "створи" баш ниједну. Једини пут на гренд слему када се то догодило, било је на Вимблдону 2017. године против Томаша Бердиха, с тим да је тај меч Ђоковић предао већ на почетку другог сета због повреде, тако да се и не води у званичну статистику.

"Тај статистички податак све говори. Сервирао је одлично, прецизно и први ударац после сервиса био му је добар. Превише негативних ствари сам показао на терену, од ритерна, кретања, форхенда, бекхенда. Све је било испод нивоа, док је Јаник доминирао у својим сервис гемовима. Када противник нема ниједну брејк шансу, онад си и ти слободнији на сервисима, играо је без грешке", рекао је Ноле на конференцији за медије када су му прочитали статистички податак који "боли".

Колико је Ђоковић био лош, говори и то да је на гренд слемовима имао само два лошија "уласка" у меч, када је 2020. године у финалу против Надала освојио само два гема у прва два сета, односно када је као 18-годишњак играо против Марата Сафина на Аустралијан опену.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".