Фенг шуи је стара кинеска вештина која ствара хармонију између појединца и његовог окружења. Представља древну технику уређења животног простора, која заступа став да је врло битно каква нам енергија кружи у кући.

Према фенг шуи правилима, верује се да одређени предмети у кући могу привући несрећу и беду, а исто тако важи и за одређени положај ствари у кући.

Фото: Профимедиа

 

 

1. Испрљана гардероба у углу собе

Ово је прва ствар на коју фенг шуи стручњак упозорава када је примети у кући. Треба да знате да се на том месту одлива позитивна енергија из дома. У свакој породици треба да постоји простор где ће се одлагати гардероба за прање.

Фото: Профимедиа

 

 

2. Ципеле испред врата

Без обзира да ли су поређане испред улазних или било којих других врата ови предмети су прави “енергетски вампири” поготово ако су прљави.

3. Хрпа старих папира и књига

Фото: Профимедиа

 

 

Уколико их сакупљате, чувајте их на полицама. Разбацани по простору, ови предмети донеће лошу енергију.

4. Окрњени судови

Поломљено посуђе доноси лошу енергију ко год да га користи, тврде фенг шуи стручњаци. Коришћење оваквог посуђа може утицати на каријеру или финансије.

5. Празне тегле соли, шећера и пиринча

Свима нам се дешава да нам залихе најнеопходнијих намирница нестане, међутим никада не треба допустити да вам тегле у којима држите пиринач, со и шећер буду потпуно празне. Полице са празним теглама у кухињи утичу на срећу и хармонију у породици.

6. Место за седење или спавање испод греде

Дрвене греде су један од омиљених дизајнерских елемената који радо и чето виђамо у домовима. Међутим, уколико поставите кревет испод овог детаља знајте да су отровне стреле негативне енергије усмерене ка вама, објашњавају фенг шуи стручњаци.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: